четвер, 23 квітня 2020 08:33

Тигри, леви і коти теж хворіють на коронавірус

Тигри, леви і коти теж хворіють на коронавірус
Коронавірус передається від людини до тварин. У вчених немає доказів того, що тварини можуть передавати його людям Фото: reuters

Тести 2 домашніх кішок в Нью-Йорку США дали позитивний результат на коронавірус нового типу. Чиновники Міністерства сільського господарства і Центрів по контролю і профілактиці захворювань заявили, що кішки мали легкі респіраторні симптоми. Передбачається, що тварини заразилися вірусом від людей в своїх будинках або околицях.

Господар однієї з кішок мав респіраторне захворювання приблизно за тиждень до того, як захворіла тварина. У власника другої кішки підтверджений COVID-19. Відзначається, що у нього є і інша кішка, яка симптомів захворювання не проявляє, пише Associated Press.

Кішки - перші домашні тварини, які показали позитивний тест на коронавірус в США. Але в зоопарку Бронкса є тигри і леви, що захворіли COVID-19.

Коронавірус передається від людини до тварин. У вчених немає доказів того, що тварини можуть передавати його людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на дитину впливає догляд за домашніми тваринами

"Ми не хочемо, щоб люди панікували. Ми не хочемо, щоб люди боялися домашніх тварин. Немає ніяких доказів того, що домашні тварини грають певну роль в поширенні цієї хвороби серед людей", - заявив співробітник CDC Кейсі Бартон Бехравеш.

Масштабне розслідування причин виникнення і поширення пандемії Covid-19 проводитиме комітет Сенату США з питань внутрішньої безпеки. Комітет "має намір провести всебічний розгляд цієї справи", про це повідомив голова комітету - сенатор-республіканець Рон Джонсон, передає Politico.

Зараз ви читаєте новину «Тигри, леви і коти теж хворіють на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути