вівторок, 14 квітня 2020 12:48

CША розслідуватимуть, звідки взявся коронавірус

CША розслідуватимуть, звідки взявся коронавірус
Планують зʼясувати, чому у США не було підготовлено достатньо запасів та чому фармацевтичні препарати та медобладнання виробляють за кордоном. Фото:Діло

Масштабне розслідування причин виникнення і поширення пандемії Covid-19 проводитиме комітет Сенату США з питань внутрішньої безпеки.

Комітет "має намір провести всебічний розгляд цієї справи", про це повідомив голова комітету - сенатор-республіканець Рон Джонсон, передає Politico.

"Із чого все почалося? Чи було передавання від тварини до людини? Чи це прийшло з лабораторії у Китаї? Можливо, за цим стояли найкращі наміри, спроби придумати різні ліки, методи лікування коронавірусу в цілому. Нам потрібно знати, яку роль могла відіграти ВООЗ у спробі приховати цю справу", — заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без вакцини коронавірус не зникне

Планують зʼясувати, чому у США не було підготовлено достатньо запасів та чому фармацевтичні препарати та медобладнання виробляють за кордоном.

Крім того, предметом розслідування стане реакція ВООЗ на коронавірус і шляхи його поширення. Цією справою займатиметься сенатор-республіканець Рік Скотт.

Число інфікованих Covid-19 у світі з грудня минулого року сягнуло майже 2 млн осіб. Дані обрахував американський Університет Джонса Гопкінса. Кількість тих, хто заразилися, у світі досягла 1 млн 921 тис. 369 осіб. Жертвами коронавірусу стали 119 тис. 483 людини.

Зараз ви читаєте новину «CША розслідуватимуть, звідки взявся коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути