середа, 07 грудня 2016 18:21

Кидаємо цигарки: 10 порад від екс-курця

Кидаємо цигарки: 10 порад від екс-курця
Фото: dimanos.livejournal.com

Новий рік цілком реально почати без шкідливої звички потягати цигарки щогодини, якщо дослухатися до порад та розповідей екс-курильщиці Аніти. Пише kobieta.gazeta.pl.

700 тисяч людей щороку помирають на території Європейського Союзу через те, що не кинули вчасно тютюнопаління.

"Я курила впродовж 7-ми років. У 23 роки зрозуміла, що однієї пачки на день мені мало. Щоранку з моєї спальні доносився важкий кашель. Кожні два місяці хворіла на ангіну. Кинути курити - було одним із найважчих завдань в моєму житті. Але добре цей час пам'ятаю, бо в той момент перемогла саме я, а не тютюн. З тієї пори минуло ще 10 років. І я жодного разу не потяглася за цигаркою", - розповідає авторка.

Скористалася нагодою. Як курець знаєш, що в холоді менше хочеться курити. Коли бачиш, що холоднішає, починай кидати курити. Бо буде простіше. І менше будеш почувати тягу до тютюну.

Рухалась. Коли мине перший час байдужості до тютюну, може прийти друга хвиля бажання затягнутися димом. В цей час, як тільки відчуваєш бажання - заїдай швидко яблуком і дієтичним печивом. Я так робила. Відмовся від жирних харчів та алкоголю. Після них дуже хочеться курити. В русі простіше пережити кризу. Катайся на мотоциклі, гуляй, бігай. Це дозволить не лише відволікатися від думок про цигарки, а й допоможе покращити самопочуття.

Усвідомила, навіщо мені кидати курити. Багато курців переконані, що без цигарок життя не матиме яскравих фарб. Бо допомагає бути серед людей, спілкуватися з колегами в курилці. Але це ілюзія. Вже коли мине перший місяць "детоксикації", побачиш, як до тебе приходять нові сили, а тебе тягне до нових звершень. Бо якщо тобі вдалося кинути курити, ти здатен на все! Багато людей починають кидати курити через проблеми зі здоров'ям. Але поки твоє тіло не стало тебе підводити, важко усвідомити, що це може статися. Але для початку порахуй гроші, які щомісяця викидаєш на цигарки. Подумай, яку шкоду приносиш своїм близьким. Кожна причина важлива. Можеш з нагоди припинення куріння придумати собі нагороду у вигляді пригоди або подорожі, яку отримаєш, якщо втримаєшся тривалий час без цигарок.

Ніколи не кажи ніколи. Казати собі "більше ніколи не почну курити" не діє. Бо заборонений плід притягує. Думай про сьогодні. Що цього дня не торкнешся цигарки. Якщо і так важко - діли день на години. Таким чином, малими кроками досягнеш мети.

Ціную попередні досягнення. Хвилини кризи будуть тебе турбувати у перші два тижні. Коли цей час мине, подумай, скільки вже пройдено. Згадуй найскладніші моменти, коли вдавалося стриматися. І що ж тепер це занедбати?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисні креми на курортах не впускають в організм вітамін D

Перебувала у свідомості, що з кожним днем буде легше. Перший тиждень може видаватися дуже важким. Я аж плакала, так боролася. Але з часом помічаєш, що з кожним днем стає простіше. Спочатку постійно думаєш про цигарки. Потім раз на кілька годин, потім кілька разів на день і рідше.

Знала, що одна цигарка впливає на весь процес. Ти кілька місяців не куриш, і думаєш, що все ок? - на жаль, ні. Одна цигарка може все зруйнувати. Тоді залишишся курцем назавжди. Часом вдається жити без цигарки, але перед очима стає образ, коли втягуєш в себе дим. Сприймай це просто як інформацію. Подумай про свій успіх.

Трималась подалі від курців. Хвилинка за кавою з цигаркою, перерва в роботі, яку можеш провести з іншими людьми-курцями, імпреза. Тримайся подалі цих ситуацій, поки тебе тягне до куріння. Замість цього будь з тими, хто не курить. Не маєш таких? Я теж спочатку не мала. Навіть шукала в інтернеті. Їздила з ними на велосипеді та зустрічалася, щоб разом побігати. З деякими з цих прекрасних нових знайомих дружу донині.

Надихала інших. Якщо тебе це надихає, розповідай іншим про свої досягнення. День без цигарки? Два дні? Тиждень? Розказуй про це знайомим, пиши в Фейсбуку. Твоя боротьба мотивує інших, та допомагає тобі триматися. Бо коли інші знатимуть, будеш мати більше натхнення, щоб не зупинятися.

Символічно викинула цигарки з хати. Коли курила, мала вдома багато коробок від цигарок, та речей, що з ними пов'язані. Я собі постановила, що коли буду готова, викину то все геть. Встанови собі який символ, викидання якого буде означати, що битва виграна. Це може бути грамота про досягнення на стіні, сувенір, або перестановка в хаті - як символ початку нового життя.

Повір, це насправді є початком нового життя.

Зараз ви читаєте новину «Кидаємо цигарки: 10 порад від екс-курця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути