четвер, 01 грудня 2016 15:11

Захисні креми на курортах не впускають в організм вітамін D

Захисні креми на курортах не впускають в організм вітамін D
Фото: matrony.ru

Якщо ви вирішили поїхати на південний курорт, поки в Україні морози, відмовтеся від кремів проти сонця. Це допоможе отримати порцію вітаміну D, якого вистачить до весни.

Достатня кількість вітаміну забезпечує здоров'я тіла та попереджає інфекційні захворювання, цукровий діабет, серцево-судинні недуги та зимову депресію.

Про це Gazeta.ua розповів Владислав Поровознюк, президент Української асоціації остеопорозу, доктор медичних наук.

"У нас багато людей зараз їдуть відпочивати. Якщо під час відпочинку застосовують захисні креми, то приїдуть з тим же запасом вітаміну D, що і виїжджали. А відпочинок - це основне місце поповнення організму вітаміном D", - каже лікар.

Отримати необхідну порцію вітаміну D у солярії не вийде - бо під час користування штучними лампами він передається дуже слабко.

"Є цікаві японські дослідження, в яких показано, що у молодих людей рівень вітаміну D в солярії збільшується. У людей літнього віку - не збільшується. У молодих людей він збільшується незначно", - говорить лікар.

У теплу пору року, отримати від сонячних променів вітамін можна переважно у проміжку з 10 ранку до 15 години. Для того, щоб не мати недостачі, слід тричі по годині виходити на вулицю. При цьому, бажано не надто закутуватись у одяг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивне харчування підбирають за результатами медогляду

"Дефіцит вітаміну D спостерігається у населення різних етнічних груп. Ви знаєте, що в деяких країнах носять паранджу - жінки, які вкривають більшу частину тіла, мають менше вітаміну D", - зазначає Поровознюк.

Якщо людина бажає поповнити запас вітаміну D, може приймати його у таблетках з їжею щодня, або раз на тиждень великими порціями. При чому, слід мати на увазі, що надмір добової дози шкідливий. Тому, перш ніж пити пігулки, варто проконсультуватися з лікарем.

Зараз ви читаєте новину «Захисні креми на курортах не впускають в організм вітамін D». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути