середа, 10 травня 2017 18:57

Календар запилення рослин для алергіків
7

Який пилок зіпсує літо
Фото: ladnydom.pl
Який пилок зіпсує літо
Який пилок зіпсує літо
Який пилок зіпсує літо
Який пилок зіпсує літо

Звертаючи увагу на дерева та трави, пилок яких може викликати алергію, можна уникнути неприємних відчуттів, та визначити, коли саме слід вживати ліки. Якщо ви знаєте, що впродовж багатьох років потерпаєте від неприємної реакції на пилок конкретного виду рослини, можете заздалегідь, ще до початку цвітіння, почати вживати препарати, та зміцнювати стійкість організму. Які рослини цвітуть наприкінці весни-на початку літа пише ladnydom.pl.

У травні завершують цвітіння верби, берези, граби та тополі. Також небезпечним залишається пилок дуба. Найбільш активний у повітрі пилок сосни та ялини. Дуже алергенним є цвіт жита та бур'янів - кропиви, щавлю, подорожника.

Червень є особливо важким для алергіків. Бо в цей час одночасно цвітуть багато рослин. У повітрі все ще присутній пилок чагарників і дерев, дрібнолистої липи та бузини. Варто триматися подалі полів і лугів - бо саме в цей час цвітуть трави. Щавель, подорожник, лобода та кропива продовжують цвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 домашніх рослин з найкращим запахом

У липні настає час активного цвітіння у липи дрібнолистої. Продовжує кидати цвіт жито. Активно цвіте полин - в погідні дні концентрація його пилку дуже висока. Цвіте щавель та подорожник.

Серпень небезпечний отрутою бджіл та ос. Активно цвітуть бур'яни - полин, лобода, кропива та подорожник. Активізуються високоалергенні рослини - амброзія та гриби.

У вересні алергіки можуть бути спокійними. У другій половині місяця можна спокійно відпочивати, лежачи на траві. Турбувати може хіба що лобода та амброзія.

При алергії весною варто пролікуватися, в суху сонячну погоду не відкривати вікна і дихати морським повітрям. Допоможуть зняти симптоми алергії фрукти, ягоди, риба та спеції.

Зараз ви читаєте новину «Календар запилення рослин для алергіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути