Ексклюзиви
середа, 22 червня 2022 21:10

"Йде фактично епідемія" - у Держпродспоживслужбі повідомили про небезпеку

"Йде фактично епідемія" - у Держпродспоживслужбі повідомили про небезпеку
Попередили про велику кількість випадків ботулізму. Фото: eastnews.ua

В Україні почастішали випадки ботулізму.

Частіше стаються випадки гострого харчового отруєння. З початку літа вже зафіксували отруєння шаурмою. Про це розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, передає "Суспільне".

"В Україні сьогодні йде фактично епідемія ботулізму. Бо, на жаль, у продажу є різні продукти, в тому числі консервована риба, м'ясо, які люди самі готують і продають на ринках", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік помер після в'яленої риби

Спалах кишкових інфекцій пов'язують із вживанням продуктів, які легко псуються через 30 хв. при неправильному зберіганні.

"Якщо в будь-який харчовий продукт, правильно приготований, потрапляє патогенний організм, то тоді накопичується та критична маса, яка перетворює цю страву на отруту і цим спричиняє сильне харчове отруєння", - сказав Рубан.

Причина харчового отруєння — неправильно заготовлені та перероблені продукти. Найчастіше це м'ясо, рідше — овочі, гриби, в'ялена чи копчена риба. Також ковбаси у вакуумній упаковці.

Перші ознаки виникають за добу-дві після вживання зараженої їжі. Та можуть проявитися і через 2 год. або чотири доби. Що важче захворювання, то коротший інкубаційний період. Симптоми з'являються поступово, без різких підвищень температури. Тому більшість не сприймає цей стан серйозно.

Зараз ви читаєте новину «"Йде фактично епідемія" - у Держпродспоживслужбі повідомили про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути