субота, 21 листопада 2020 14:34

Донором став 28-річний чоловік: у Львові пересадили серце і 2 нирки

Донором став 28-річний чоловік: у Львові пересадили серце і 2 нирки
У Клінічній лікарні швидкої допомоги міста Львова врятували трьох хворих. Їм пересадили органи чоловіка, який помер після інсульту. Фото: Клінічна лікарня швидкої допомоги міста Львова

У Львові медики провели трансплантацію серця та двох нирок. Донором став 28-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту.

Про це повідомляє Клінічна лікарня швидкої допомоги Львова.

"Ще три врятовані життя. Цієї ночі наші медики виконали ще одну трансплантацію серця та двох нирок. Донором став 28-річний чоловік. Внаслідок інсульту команда медиків тиждень боролась за його життя, проте врятувати його не вдалось", — сказано у повідомленні.

Зазначається, що серце отримав 36-річний мешканець Костянтинівки, батько двох дітей. Через перенесений у дитинстві грип з ускладненнями його серце було збільшене у чотири рази. Пересадка нового органу тривала з опівночі до 7 ранку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немовляті пересадили серце бабуїна

"Обидві трансплантації нирок пройшли успішно. Одну нирку пересадили 51-річному львів'янину, який 10 років мав хронічну хворобу нирок і перебував на діалізі. Інша нирка дісталась киянину, якому в 2012 році пересадили нирку, проте вона втратила свої функції і чоловік перейшов на замісну ниркову терапію", — йдеться у повідомленні.

Спеціалізовану державну установу "Український центр трансплантат-координації" створив Кабмін. Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні уряду 23 вересня без обговорення.

Зараз ви читаєте новину «Донором став 28-річний чоловік: у Львові пересадили серце і 2 нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути