середа, 23 вересня 2020 15:42

Уряд створив центр керування трансплантаціями

Уряд створив центр керування трансплантаціями
Уряд вирішив підтримати створення центру керування трансплантаціями. Фото: Pixabay

Спеціалізовану державну установу "Український центр трансплантат-координації" створив Кабмін.

Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні уряду 23 вересня без обговорення, пише Укрінформ.

"Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров'я щодо утворення спеціалізованої державної установи "Український центр трансплантат-координації" з віднесенням її до сфери управління зазначеного міністерства", - написали в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік, якому вперше в Україні здійснили трансплантацію підшлункової залози від неродинного донора, помер

У пояснювальній записці стверджують, що Український центр трансплантат-координації здійснює організаційно-методичне керівництво закладами охорони здоров'я, що надають медичну допомогу із застосуванням трансплантації та/або здійснюють діяльність, пов'язану з трансплантацією, трансплантат-координацією, координує діяльність суб'єктів організації та надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації.

За даними Міністерства охорони здоров'я, щороку в Україні близько 5 тис. осіб потребують пересадження органів. Зараз в Україні діє пілотний проєкт, в якому задіяно 24 заклади охорони здоров'я, що здійснюють трансплантацію органів, із них 6 - пересадження кісткового мозку. За перше півріччя 2020 року було проведено 14 операцій з органної трансплантації. За 2019 рік зробили 21 операцію з трансплантації кісткового мозку.

В Україні планують створити єдину державну систему з питань трансплантології. Діятиме спеціальний реєстр, куди вноситимуться дані людей, яким необхідна трансплантація органів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд створив центр керування трансплантаціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути