вівторок, 02 вересня 2014 15:18

Цільнозерновий хліб і кардамон освіжають подих

Цільнозерновий хліб і кардамон освіжають подих

Свіжий подих - запорука успіху будь-якої бесіди. Візьміть на озброєння, які продукти допоможуть вам швидко освіжити подих.

Вода

Вода - швидкий і легкодоступний засіб, який освіжає подих.

Коли ми зневоднені, генерування слини автоматично зменшується, оскільки тіло намагається зберегти вологу. Слина ж захищає нашу ротову порожнину від розмноження бактерій, які, як і продукти їх переробки, провокують появу неприємного запаху з рота. Щоб кількість слини не скорочувалася, пийте достатню кількість води протягом дня і час від часу полощіть рот чистою водою.

Цитрусові, багаті вітаміном С

Апельсини, лимони, лайм, ківі та інші цитрусові, багаті вітаміном С допомагають зберегти дихання свіжим. Як відомо, вітамін С, ефективно бореться з бактеріями. До того ж, він є антиоксидантом і допомагає організму позбавлятися від токсинів, у тому числі тих, які виробляються бактеріями в порожнині рота.

Щоб освіжити дихання, можете з'їсти цитрус або випити натурального соку.

Спеції та трави

Кардамон, фенхель, м'ята, петрушка, розмарин, евкаліпт, коріандр, кориця, гвоздика, а також інші спеції і трави сприятливо впливають на свіжість нашого дихання.

Приміром, кардамон і евкаліпт містять речовину цинеол, яка володіє антибактеріальними і антисептичними властивостями і бореться з бактеріями в порожнині рота.

Петрушка і кінза багаті зеленим пігментом хлорофілом, який регулює кислотно-лужний баланс рН і володіє здатністю до детоксикації.

Ефірна олія кориці є антисептиком і вбиває мікроби, що викликають неприємний запах з рота.

Фенхель має ароматичні і лікувальні властивості. Не дарма насіння фенхелю в Індії використовують як засіб освіження дихання.

Пробіотики

Пробіотики, які містяться, наприклад, в йогурті, допомагають загоювати виразки в роті і знижують рівень сірководню, який виділяється, як побічний продукт діяльності анаеробних бактерій. Таким чином пробіотики допомагають боротися з неприємним запахом з рота.

Овочі

Такі овочі як брокколі, морква і огірок також допомагають позбутися від бактерій у роті, сприяючи підвищенню вироблення слини.

Яблука

Яблука також підвищують виділення слини і сприяють очищенню порожнини нашого рота від бактерій, тим самим роблячи подих свіжим.

Жувальна гумка

Жувальна гумка також збільшує виділення слини і допомагає позбавитися від частинок їжі, що залишилися після трапези у роті.

Цільнозерновий хліб

Споживання цільнозернового хліба запобігає утворенню органічних сполук, які можуть бути причиною появи неприємного запаху.

Зелений чай

Зелений чай багатий на флавоноїди, які не дають мікробам розмножуватися на зубах.

Клітковина

Клітковина очищає кишечник, погана робота якого може також стати причиною появи поганого запаху з рота. Саме тому слід щоденно споживати 25 -38 г клітковини.

Зараз ви читаєте новину «Цільнозерновий хліб і кардамон освіжають подих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути