четвер, 03 листопада 2016 16:47

Бігуни-аматори травмують ноги

Бігуни-аматори травмують ноги
Фото: zdrowie.dziennik.pl

Спортсмени-аматори, які займаються бігом, тріатлоном та катаються на велосипедах, отримують численні травми та розтягнення м'язів, які можуть призвести у майбутньому до більш серйозних захворювань кінцівок. Це викликає занепокоєння у ортопеда Лукаша Лубонського з відділу Ортопедії, травматології та спортивної медицини Медичного центру Кароліни, пише zdrowie.dziennik.pl.

"Давно відомо, що фізична активність значно зменшує ризик захворювань серцево-судинної системи у старшому віці. Це означає, що люди, які в 30-40 років активно катаються на велосипедах, чи беруть участь у вправах, через 20-30 років будуть в 10 разів менше потерпати від хвороб серця. Однак проблемою є не стільки травми, скільки невилікувані ураження, задавнені розтягнення м'язів, чи травми, які "переходили" на ногах. Це у майбутньому може не лише обмежити спортивні вправи, але взагалі припинить спортивну кар'єру", - зазначає ортопед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі просять повільніше крутити педалі

Дві проблеми, від яких найбільше потерпають спортсмени-аматори - хвороби серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату. Такі люди потерпають від аритмії та навіть серцевих нападів, натомість, опорно-руховий апарат потерпає під час марафонів та футболу, коли люди отримують травми.

"Зараз навіть спортсмени-аматори досягають часом такої інтенсивності у тренуваннях, як професійні спортсмени. Тому, вони потребують медичної підтримки кардіолога, ортопеда та фізіотерапевта. Часом аматори мають більші очікування, ніж люди з досвідом. А прогалини в приготуванні намагаються перекрити амбіційністю. Мають мало часу для того, щоб здорово опановувати свої цілі, та не відновлюються, бо ще крім того працюють та виховують дітей", - каже лікар.

Зараз ви читаєте новину «Бігуни-аматори травмують ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути