пʼятниця, 07 травня 2021 11:56

Арахіс не варто давати дітям до трьох років

  Дієтологи рекомендують з'їдати по 20 г арахісу в добу
Дієтологи рекомендують з'їдати по 20 г арахісу в добу

Арахіс багатий на вітаміни. У продукті їх досить, щоб задовольнити добову потребу організму. Містить калій, магній, фосфор, залізо, цинк і натрій, а також вітаміни групи В, РР і аскорбінову кислоту. Ці елементи підвищують стійкість нервової системи, запобігають появі атеросклерозу, стимулюють процес формування жовчі, покращують пам'ять і функції репродуктивних органів, нормалізують роботу серця і слухового апарату, а також прискорюють процес кровотворення.

Дієтологи рекомендують з'їдати по 20 г горіха на добу.

Арахіс має і шкідливі властивості, тому відмовитися від нього варто людям, які мають непереносимість продукту. У деяких випадках горіх здатний збільшити кількість тромбів, сприяє розвитку подагри й артрозу, а також призводить до набору зайвих кілограмів.

Не рекомендується їсти арахіс дітям, які не досягли 3-річного віку.

Як зарадити алергії на цей продукт?

Медики провели дослідження, учасниками якого стали понад 100 дітей молодше п'яти років. У всіх добровольців раніше була виявлена ​​алергія на арахіс. Учені вирішили додати в раціон малят трохи арахісового білка. Добова доза становила 300 мг, або один горішок. За рік після початку експерименту з'ясувалося, що в чотирьох з п'яти дітей більше не спостерігається алергія: діти могли спокійно з'їдати до 15 горіхів у день. Таким чином, фахівці припускають, що арахіс можна вживати навіть дітям з алергією на корисний горіх. Однак є два застереження. Перша: доза повинна бути невелика. Друга: у перед зміни раціону дитини необхідно проконсультуватися з лікарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, щоб довше і краще спати

Батьківщиною арахісу вважають Південну Америку, хоч багато хто стверджує що це була Африка. Його культивують в Індії, Китаї, Африці, на півдні США. При розкопках в одній з частин Перу були виявлені могили, розкопавши які вчені знайшли земляний горіх – арахіс. Йому було вже тисячі років. Крім самого горіха, там був посуд, прикрашений його зображенням. Тому вирішили, що батьківщиною арахісу є Південна Америка. Звідти він потрапив до Африки, а потім вже в США.

У США щорічно вирощується понад 450 тис. т арахісу, а урожай майже з 400 тис. га згодовується свиням.

Зараз ви читаєте новину «Арахіс не варто давати дітям до трьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути