пʼятниця, 19 березня 2021 15:22

Що треба їсти, аби довше і краще спати

Що треба їсти, аби довше і краще спати
Щоб висипатися, корисна їжа із селеном, який міститься у м'ясі, морепродуктах, молочних продуктах, горіхах і злаках.Фото: pixabay

Швидше заснути і довше спати допоможе їжа, яка містить триптофан.

Цей компонент має молоко, індичка, курка, риба, яйця, бобові, арахіс або сир, розповіла дієтологиня Саллі Ши-По Поон, передає Tatler.

За її словами, перед сном не варто багато їсти висококалорійної чи гострої їжі. Від алкоголю, кави, чаю та інших напоїв із кофеїном також краще відмовитися. Проте й на голодний шлунок лягати шкідливо. Можна поласувати фруктами, нежирним йогуртом або молоком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їжте те, що любите" - зіркова фітнес-тренерка поділилася секретами схуднення

Циркадні ритми, якість сну, бадьорість після пробудження забезпечать яйця, риба або горіхи. Щоб висипатися, корисна їжа із селеном, який міститься у м'ясі, морепродуктах, молочних продуктах, горіхах і злаках.

Вечорами також крисно з'їдати кілька ківі. Дослідження показали, що цей фрукт за годину до сну допомагає швидше заснути, довше спати і рідше прокидатися ночами.

Тим, хто хоче схуднути, треба починати прийом їжі з висівок. Медики стверджують, що можна з'їсти невелику порцію перед основним прийомом їжі і запити водою. Саме цей продукт дасть відчуття насичення, після чого людина з'їсть набагато менше і не дозволить собі переїсти.

Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти, аби довше і краще спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути