Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2021 10:41

"Їжте те, що любите" - зіркова фітнес-тренерка поділилася секретами схуднення

"Їжте те, що любите" - зіркова фітнес-тренерка поділилася секретами схуднення
Аніта Луценко дала поради, як правильно харчуватися, щоб схуднути. Фото: instagram.com/anitasporty

Фітнес-тренерка Аніта Луценко поділилася порадами, як правильно худнути. Насамперед потрібно звернути увагу на те, чим ви харчуєтесь.

Для того, щоб підтримувати імунітет, роботу гормонів, пружність тіла і красу волосся, треба вживати білок. Джерелом енергії є вуглеводи, а клітковини та вітамінів - овочі й фрукти. За лібідо і жіноче здоров'я, працездатність і гладкість шкіри відповідають жири. Важливо правильно поєднувати ці компоненти для того, щоб отримати струнке і здорове тіло, пише ELLE.

Потрібно дотримуватися 3-4 прийомів їжі. Відмовтеся від ідеї нічого не їсти або малими порціями, але 10 разів на день. 3 повноцінні прийоми дають відчуття насичення протягом 3-5 год.

Овочі та зелень мають займати 50% вашого раціону. У них мало калорій і вони містять необхідні вітаміни та мінерали. Також більшу частину раціону має займати білок: м'ясо, риба, яйця, бобові, сир, морепродукти. Потім норма корисного жиру - риба, м'ясо, оливки, насіння, масла, вершкове масло, сметана, авокадо - і складні вуглеводи - макарони, каші, картопля, хліб. У невеликій кількості можна з'їсти фрукти, мед та солодощі.

За 3 год. до сну не варто їсти. Пізня їжа порушує сон і вироблення гормонів, які відповідають за апетит. Якщо не виспалися, то вам, може, захочеться з'їсти булочку або випити шкідливі напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Погіршує стан шкіри в 100 разів" - модель назвала шкідливі beauty-звички

"Не забороняйте собі улюблені продукти. Можна з'їсти і пельмені, але до них треба додати овочі. Їжте те, що любите, тільки контролюйте їхню кількість та спосіб приготування. Думаю, що солодке можна додавати до будь-якого прийому їжі, та краще до сніданку або вже після вечері, щоб завершити відчуттям солодкого у роті. Це завжди приємно. І моє головне правило: у день 90 відсотків - здорова їжа і 10 відсотків чогось, що не суперкорисно і досить калорійно. Це те, що приносить задоволення від життя, і воно обов'язково має бути у вашому раціоні", - зазначила Луценко.

Зайві сантиметри турбують жінок не тільки на сідницях чи животі. Така проблема виникає й на ногах. Є правила, які допоможуть схуднути в стегнах та загалом. Про них розповіла фітнес-тренер Аніта Луценко. Наприклад, як тільки рука потягнулася за шкідливим продуктом, наприклад, булочкою або печивом, зробіть 20 присідань.

Зараз ви читаєте новину «"Їжте те, що любите" - зіркова фітнес-тренерка поділилася секретами схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути