середа, 14 листопада 2018 03:28

Як прибирати будинок, щоб запобігти застуді

Як прибирати будинок, щоб запобігти застуді
Слід зробити прибирання таких твердих поверхонь щоденною рутиною. Фото:wworld.com.ua

Зима - це сезон не лише сніжок і морозу, але й грипу та застуди.Щоб не захворіти, слід максимально убезпечити себе від хвороби.

Експерти радять звернути увагу на домівку. Вона може бути великим джерелом мікробів. Лікарі радять 5 кроків, які допоможуть попередити хворобу, наскільки це можливо,- пише abcnews.

Проста і найважливіша річ – дезінфікувати свої руки, радить імунолог Вільям Шаффнер з Медичного центру університету Вандербільт.Коли ми виходимо у світ, торкаємось один одного: у магазині, транспорті, просто на вулиці.Найчастіше – руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застуда чи грип: як відрізнити

"Заходите в дім, зніміть верхній одяг і негайно ідіть у ванну мити руки. Це допоможе поширенню вірусу у вашому домі", – каже лікар.

Під час сезону грипу більш гігієнічно витирати руки паперовими рушничками, а не спільним тканинним рушником, пояснює лікар швидкої допомоги Пітер Шеарер.Члени родини також повинні користуватися кожен своїм рушником і мочалкою.Використання зволожувача може допомогти сповільнити поширення крихітних частинок інфекції, які можуть "висіти" в повітрі.

"Ми знаємо, що вірус грипу гірше виживає у теплому, зволоженому повітрі", – каже медик.

"Прибираючи, фокусуйтесь спершу на твердих поверхнях, до яких ви найчастіше торкаєтесь", - радить доктор Ренді Берген.

Віруси залишаються в повітрі певний час, але вони також є на поверхнях.Слід зробити прибирання таких твердих поверхонь щоденною рутиною.Серед них нічні столики, стільниці, вимикачі, дверні ручки, пульт до телевізора, ручки холодильника, телефони, дитячі іграшки тощо.Доктор радить дотримуватись такого ритуалу з листопада по квітень.

Постільну білизну і м'які іграшки треба чистити не так часто.Якщо хтось захворів і пролежав у ліжку кілька днів, і йому покращало, то треба змінити постіль.

Люди часто забувають протирати тверді поверхні "внизу", предмети на рівні дитячого зору.Ручки дверцят у шухлядах і шафах, наприклад.
Прибираючи, треба думати про поверхні, які може зачіпати дитина, якщо вона є.

Якщо дитина грається на підлозі, треба впевнитися у її чистоті, а також помити руки після того, як позбирати іграшки з підлоги.

В Одесі минулого тижня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 3395 осіб. Більшість хворих – діти до 17 років.

Зараз ви читаєте новину «Як прибирати будинок, щоб запобігти застуді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути