пʼятниця, 09 листопада 2018 01:35

Застуда чи грип: як відрізнити

Ознаки грипу та застуди бувають дуже схожими. Що спільного у цих захворювань, чим відрізняється грип від ГРВІ та як навчитися їх розрізняти, радить Ivona.bigmir.net.

 
depositphotos.com

Одна з перших і основних відмінностей - застуда і грип викликаються різними вірусами (вірус грипу, вірус парагрипозной інфекції, аденовірусні інфекції, риновірусні інфекції і т.д.).

Грип виникає різко і завжди гостро. Як правило, людина може сказати навіть годину, коли захворіла. А ГРВІ проявляється поступово, посилюючись з кожним днем.

Застуда характеризується незначним підвищенням температури тіла (рідко вище 38,5 ° С). Різке виникнення температури протягом декількох годин до 39-40 ° С і збереження її протягом 3-4 днів притаманне грипу.

Грип викликає ломоту у всьому тілі, озноб, пітливість, сильний головний біль, різі в очах і світлобоязнь. При ГРВІ також присутня розбитість, але без яскраво вираженого болю.

Застуда часто супроводжується сильним нежитем. При грипі його, як правило, не буває.

При грипі нерідко виникає болісний кашель і біль за грудиною по ходу трахеї на другу добу хвороби. При застуді кашель помірний.

Для грипу характерне виникнення епідемій, що охоплюють значну частину населення. Ця хвороба протікає важче, частіше дає ускладнення і може закінчитися летальним результатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про небезпечний штам грипу

Як уникнути грипу та застуди

 

Мийте руки антибактеріальним милом, особливо після вулиці.

Відпочивайте. Недосипання негативно впливає на імунну систему, роблячи її вразливою для вірусів грипу та застуди.

Регулярно прибирайте в будинку і проводьте вологе прибирання.

Вживайте вітаміни. Краще, якщо ви будете отримувати їх з натуральних сезонних продуктів.

Їжте побільше цитрусових, щоб підтримати імунітет. Ведіть активний спосіб життя.

Вітамін С здатний не тільки запобігти проникненню в організм різних інфекцій, але й стимулює запуск імунних процесів в організмі та допомагає в процесі лікування. Серед корисних властивостей вітаміну С також відновлення клітин, зміцнення кісток, зубів і судин. Але головне в сезон осінь-зима - профілактика вірусних захворювань. Важлива і приємна інформація для жінок: вітамін С сповільнює старіння. Добова норма вживання вітаміну С для дітей - 40-45 мг, жінок - 50-75 (в період вагітності - 85 мг, годування грудьми - 95 мг), чоловіків - 50-90 мг.
Осінні продукти, в яких міститься вітамін С: цитрусові (апельсини (60 мг / 100 г), мандарини (23,5 мг в 1 шт.), лимони (53 мг / 100 г), грейпфрути (31 мг / 100 г), болгарський перець (80 мг / 100г), брюссельська капуста (85мг / 100г), гарбуз (9мг / 100г), ківі (75 мг / 100г), ананас (48 мг / 100 г).

Зараз ви читаєте новину «Застуда чи грип: як відрізнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути