вівторок, 30 жовтня 2018 23:44

Українців попередили про небезпечний штам грипу

Українців попередили про небезпечний штам грипу
Вірус грипу рівносильно небезпечний як для дорослих, так і для дітей. Фото: pogliad.ua

Цього року українці зіткнуться з трьома штамами грипу.

"Буде два штами, з якими ми вже контактували: "Мічиган" і "Колорадо". Також прийде новий штам, який називається "Сінгапур". Ми зустрічалися з ним в минулому році в кінці епідемії. Він є найнебезпечнішим, і саме він цього року може викликати епідемію. Вірус небезпечний високою летальністю і ускладненнями", - розповіла сімейний лікар Олександра Волосяна.

Симптоми цієї форми грипу відрізняються від інших. Крім звичайних нездужань, людина може відчути біль у грудях, нудоту. Можуть з'явитися світлобоязнь, сльозоточивість і діарея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не можна вакцинуватися від грипу

Зараз в Україні зафіксовано дві вакцини від грипу. Вони є в загальному доступі. Для того, щоб провести процедуру вакцинації, необхідно звернутися до сімейного лікаря, який проведе огляд і визначиться з показаннями та протипоказаннями.

Вірус грипу рівносильно небезпечний як для дорослих, так і для дітей.

Минулого року статистика показала 6 мільйонів випадків інфекційних захворювань, з яких зафіксовано 6 летальних випадків.

В основному грип вражає верхні дихальні шляхи: ніс, горло, трахею, бронхи, іноді – легкі. Перше, що необхідно знати – це симптоми грипу. До них відносяться: біль в суглобах, м'язовий біль, сильне нездужання, слабкість, риніт і біль в горлі.

Вірус передається повітряно-крапельним шляхом. Людина, яка захворіла на грип, може легко заразити більше 100 жителів міста в день, тому в Україні часто виникають епідемії.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про небезпечний штам грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути