Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 04:50

Кому не можна вакцинуватися від грипу

Кому не можна вакцинуватися від грипу
Українці починають вакцинуватися від грипу. Фото: АСС

У жовтні українці починають вакцинуватися, щоб не захворіти на грип.

Але є категорії людей, яким протипоказано робити щеплення, повідомив генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта, пише rivnepost.

Лікарі не рекомендують вакцинуватися проти грипу, якщо людина має низьку масу тіла (для її віку), температуру вище 38 градусів, хворіє на гострі форми захворювань і має імунодефіцитні хвороби.

Також не можна вакцинуватися, якщо у вас нежить – варто перечекати 3-4 дні, коли симптоми минуть, а потім відразу вакцинуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щеплення від грипу: назвали де і за скільки купити вакцину

Загалом, вакцина виробляється на основі курячих білків. Тому якщо у людини є алергія на куряче м'ясо, яйця, це є протипоказанням до вакцинації проти грипу.

Зробити щеплення від грипу і ГРВІ можна впродовж всього епідемічного сезону, який в Україні триває з 1 жовтня по 1 травня. Тривалість імунітету після вакцинації – від 6 до 8 місяців.

До України вже прийшов грип. Медики називають ситуацію незвичною, бо зростання кількості хворих спостерігалося вже у вересні.

Цьогоріч очікують 3 штами вірусу. Серед них, так званий "свинячий грип" - "Мічиган". Решта - "Сингапур" і "Колорадо". Активно ширитись вони почнуть наприкінці листопада, а пік епідемії вірусологи прогнозують у січні.

Зараз ви читаєте новину «Кому не можна вакцинуватися від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути