
Салати, приготовлені до новорічного столу, требе з'їсти протягом 2-6 годин.
"Салати, в яких використовується майонез, мають бути вжиті протягом 2-3 годин. Інші - протягом 6 годин. Та й взагалі понад доби порядна хазяйка не буде тримати їжу, бо вона повинна бути свіжою", - зазначив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, передає УНН.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що варто обов'язково поставити на новорічний стіл
Він наголосив, що суворих санітарних правил наразі немає навіть для закладів громадського харчування. Старі радянські норми скасували, а новий закон, прийнятий 2014 року, встановлює загальні положення й не вказує, як саме суб'єкту господарювання досягати показника безпечності їжі.
Святковий стіл із близькими – гарна традиція. Але потрібно пам'ятати, що їжа – не головна мета. Потрібно смакувати стравами так, щоб після того нормально почуватися. Як це зробити розповіла дієтолог Світлана Фус.
Коментарі