субота, 27 травня 2017 23:30

9 причин їсти більше полуниці

9 причин їсти  більше полуниці
Полуниця - відмінне джерело вітаміну С. Фото: chudo-ogorod.ru

В Україні почався сезон полуниці. Ця соковита ягода - одна з найкорисніших, в першу чергу тому, що є відмінним джерелом вітаміну С, пише LikarInfo.

Більшість ссавців, за винятком людей, мають здатність виробляти вітамін С природним шляхом, тому нам необхідно отримувати цей вітамін ззовні. В одній порції полуниці міститься 51,5 мг вітаміну С, близько половини щоденної норми споживання.

Полуниця поліпшує зір

Антиоксидантні властивості полуниці допомагають запобігти катаракті, помутніння кришталика ока, яка в більш зрілому віці може призвести до сліпоти. Нашим очам необхідно, щоб вітамін С захищав їх від впливу ультрафіолетових променів сонця. Вітамін С також відіграє важливу роль у зміцненні рогівки і сітківки ока.

Полуниця допомагає боротися з раком

Вітамін C є одним з антиоксидантів, які можуть допомогти в профілактиці раку, оскільки здорова імунна система є кращим захистом організму. Еллаговая кислота, знайдена в полуниці, пригнічує ріст ракових клітин.

Полуниця корисна для шкіри

Вітамін С життєво важливий для виробництва колагену, який покращує пружність і еластичність шкіри. Оскільки ми втрачаємо колаген з віком, вживання в їжу продуктів, багатих на вітамін С, допомагає зберегти шкіру молодою і здоровою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розвінчав популярні міфи про парфуми

Полуниця бореться з поганим холестерином

Ягода протидіє впливу поганого холестерину в крові, перешкоджаючи утворенню бляшок в артеріях. Дослідники з Центру клінічного харчування і зміни факторів ризику в Торонто вивчили вплив полуниці на дієту, знижує рівень холестерину, і прийшли до висновку, що додавання в раціон полуниці зменшує окислювальний збиток, а також ліпіди в крові, які відіграють важливу роль в серцевих захворюваннях і діабеті .

Полуниця лікує суглоби

Полуниця допомагає зняти запалення суглобів, яке призводить до артриту і серцевих захворювань.

Полуниця регулює кров'яний тиск

Калій є корисним для серця речовиною. Одна порція полуниці містить 134 мг калію. Він допомагає регулювати кров'яний тиск, усуваючи негативні наслідки натрію. Полуниця вважається одним з найбільш корисних для серця фруктів.

Полуниця багата на клітковину

Клітковина необхідна для здорового травлення, а полуниця містить близько 2 г на порцію. Клітковина також допомагає в боротьбі з діабетом 2 типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти від яких найшвидше ростуть м'язи

Полуниця допомагає контролювати вагу

Підтримання здорової ваги є кращим захистом від діабету 2 типу та серцевих захворювань. Полуниця - знежирений, низькокалорійний продукт (близько 28 ккал на порцію) з низьким вмістом натрію і цукру. Хоч вона і містить натуральний цукор, він складає всього 4 г на порцію, а загальний вміст вуглеводів еквівалентний половині скибки хліба.

Полуниця корисна під час вагітності

Фолат - це вітамін B, рекомендований вагітним жінкам або тим, хто тільки намагається завагітніти. Фолат необхідний на ранніх стадіях вагітності, щоб допомогти в розвитку мозку дитини, черепа і спинного мозку.

Дієтологи назвали найкращий літній напій для схуднення. Ним став чай з додаванням свіжого кореня імбиру.

Зараз ви читаєте новину «9 причин їсти більше полуниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути