Низький гемоглобін або анемія – це стан, при якому в крові знижується вміст повноцінних червоних клітин (еритроцитів). Якщо рівень гемоглобіну низький, тканини і органи починають страждати від нестачі кисню. Такий стан називають недокрів'ям або залізодефіцитною анемією.
Якщо ви противник медикаментозного лікування, то рівень гемоглобіну можна підняти і з допомогою натуральних продуктів: висівки, пшенична каша, абрикоси, курага, гіркий шоколад, зелені яблука, зерновий хліб,червоний виоград, буряк, бобові, мигдаль, гранати, сливовий сік, сливи, родзинки, горох, томатний сік, брюссельська капуста, капуста броколі, арахісове масло, вівсянка, ананаси (в т. ч. і консервовані).
Всі ці продукти багаті на залізо, яке підвищує гемоглобін. І багато з перерахованих продуктів за вмістом заліза порівнянні з м'ясом.
Пропонуємо вам рецепти 8 способів "вітамінної підживлення" для організму.
1) Стакан волоських горіхів і склянку сирої гречаної крупи перемолоти, додати склянку меду, все перемішати, кожен день їсти по столовій ложці.
2) Волоські горіхи, курага, мед, родзинки – все в пропорції 1:1 – перемолоти і ретельно перемішати, їсти по 1-3 столові ложки в день (один з кращих рецептів не тільки для підняття гемоглобіну, але і для забезпечення організму необхідними вітамінами).
3) По 1 склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти, додати мед, додати 1-2 лимона зі шкіркою (замість лимону можна додати сік алое), їсти по 1-3 столові ложки в день.
4) 100 мл свіжого бурякового соку, 100 мл морквяного, перемішати і пити (піднімає гемоглобін буквально за 2 дні).
5) 1/2 склянки яблучного соку, 1/4 склянки бурякового соку і 1/4 склянки морквяного соку, перемішати і пити 1-2 рази на день.
6) 1/2 склянки свіжовичавленого яблучного соку, 1/2 склянки журавлинного домашнього морсу, 1 столова ложка свіжого бурякового соку, перемішати і пити.
7) Сиру гречану крупу 1/2 склянки, промити, залити 1 склянкою кефіру і залишити на ніч, на ранок каша готова, можна їсти.
8) 1/2 склянки сухого червоного вина гарної якості, випареного на водяній бані протягом 5-7 хвилин; 1/4 склянки вареної кропиви, 1 столова ложка топленого масла, пити теплим.
Коментарі