Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2024 17:35

В якому віці людина почуває себе найбільш нещасною: дослідження науковців

В якому віці людина почуває себе найбільш нещасною: дослідження науковців
Назвали найбільш нещасливий вік людини Фото: pinterest

В розвинених країнах люди почуваються найбільш нещасними в 47 років і два місяці. А в 48 років і два місяці - навпаки.

Такого висновку дійшов Професор економіки з Дартмутського коледжу (США) Девід Бланчфлауер. Він проаналізував дані, які зібрав в 132 країнах світу. Тому криза середнього віку реальна.

Чому люди почуваються нещасними

На думку Бланчфлауера, рівень людського щастя протягом життя являє собою U-подібну криву, яка залежно від віку то підіймається, то опускається. Найнижча точка "кривої щастя" припадає якраз на 47-48 років.

"Відчай накочує поступово, з віком. Це відчуття приходить, зокрема, через усвідомлення старості, що настає. Коли людина схильна підбивати деякі життєві підсумки. У цей період її багато що розчаровує, не дозволяючи відчувати задоволення від життя і свого оточення. Гризе і можлива відсутність перспектив на роботі або незадоволеність своїм фінансовим становищем. Крім того, до 40 років більш помітним стає зниження рівня тестостерону в чоловіків і естрогену в жінок", - пояснює Бланчфлауер.

Саме в цьому середньому віці люди почуваються найменш задоволеними своїм життям, і не має значення, де вони перебувають, яким є їхній загальний стан здоров'я.

Але не варто впадати у відчай. Надія є, з часом щастя знову повернеться, заспокоїв економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три непопулярні фрази, які говорять найщасливіші люди

"Максимальна точка "кривої щастя", тобто вік, у якому людина почувається найщасливішою, настає спочатку у 20, а потім у 70 років. Тобто після кризи середнього віку (47-48 років) настануть найкращі часи. Тому, що з роками людина стає мудрішою", - каже Бланчфлауер.

Матеріальні блага та кар'єрне зростання відходять на другий план. У пріоритеті - сім'я та близькі. Є час на улюблені захоплення і на заслужений відпочинок. А щоб швидше вибратися з кризи і підняти собі настрій, Бланчфлауер радить більше спати, рухатися і правильно харчуватися.

Для чоловіка справжнє щастя має свої складові. Комусь достатньо мати багато грошей, а для інших - мати кохану жінку чи друзів.

Для сильної статі важливо мати у житті якесь досягнення. До цього належать спорт, кар'єра, творчість, хобі.

Позитивні результати дарують чоловікові незабутні враження, оскільки вони піднімають його самооцінку та впевненість у собі, що відбивається життєвим успіхом.

Зараз ви читаєте новину «В якому віці людина почуває себе найбільш нещасною: дослідження науковців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути