понеділок, 07 квітня 2014 18:30

7 способів зробити робоче місце комфортним

7 способів зробити робоче місце комфортним

Майже весь свій робочий день, ми знаходимося перед комп'ютером. Організм, відчуваючи дискомфорт, сигналізує нам про це: починає боліти спина, шия, поперек. Важливо вчасно звернути увагу на ці сигнали і виправити ситуацію. Кілька нескладних порад допоможуть відчувати себе комфортно під час робочого дня і позбавлять від неприємних больових відчуттів.

Не напружуйте очі

Сидячи перед комп'ютером, намагайтеся не напружувати очі. Для початку оберіть девайс з великим екраном, який повинен бути розташованим на відстані 20-30 см від очей. Найголовніше, щоб ви сприймали читану інформацію комфортно, не мружачись і не напружуючись.

Робіть перерви

Переривається на невелику розмову або чашечку кави кожні півгодини - це зробить вашу роботу набагато комфортнішою. Дуже важливо міняти обстановку: пройтися, вийти на вулицю, зайти в сусідній кабінет до колег.

Не сутультеся

Деколи в робочому кріслі хочеться розлягтися, помилково вважаючи, що так ми розслабляємося. Приємне полегшення ми будемо відчувати тільки перший час, а потім проблема тільки посилиться. Виробіть звичку сидіти рівно. Завжди. При цьому екран повинен знаходитися прямо перед очима, щоб знизити навантаження на шию.

Уникайте використання ноутбука

Справа в тому, що ноутбук спочатку не пристосований до багатогодинної роботі. Він створювався як заміна повноцінного комп'ютера, коли немає можливості його використовувати. Так, ноутбук розташований дуже низько, і волею-неволею ви завжди будете злегка нахилені і дивитися вниз. Плюс в "ноутбуковій" клавіатурі не дотримані всі ортопедичні норми для комфортного набору тексту.

Тримайте прямо зап'ястя

Під час набору тексту тримайте зап'ястя прямо і не згинайте їх, інакше ви ризикуєте отримати синдром зап'ястного каналу, який характеризується тривалим болем і онімінням пальців кисті.

Не схрещуйте ноги

Схрещування ніг навіть на короткий проміжок часу може стати причиною порушення кровообігу. Кращий варіант - поставити ноги на підлогу під кутом 90 градусів.

Використовуйте навушники або блютуз-гарнітуру

Навіть якщо ви не працюєте в call-центрі, але розмовляєте по телефону більше години на день, використовуйте навушники або блютуз-гарнітуру. І мова зараз йде навіть не про випромінювання, а про те, що коли ми багато розмовляємо по телефону, напружуються шийні і спинні м'язи.

Зараз ви читаєте новину «7 способів зробити робоче місце комфортним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути