понеділок, 07 серпня 2017 05:28

7 причин почати тренування

7 причин почати тренування
Тренування покращують настрій, позбавляють від стресу та критичного ставлення до себе. Фото: jlady.ru

Під час тренування відбувається багато процесів на емоційному та фізиологічному рівнях. Навіть одне заняття несе велику користь.

Детально про це розповіли у виданні Reader's Digest.

Здоров'я. "Залежно від типу тренування може бути поліпшення ефективності серцево-судинної системи, збільшення щільності кісткової тканини, підвищення метаболічної ефективності, збільшення м'язової маси і, звичайно, зменшення жиру", - зазначив голова асоціацій спортивних тренерів США Мерфі Грант.

Уявлення про власне тіло. "Один із способів сприймати себе краще – займатися фізичними вправами. Ефект може бути негайним", - сказала професор Університету Британської Колумбії Кетлін Мартін Гініс. Вона досліджувала 2 групи жінок: одна 30 хвилин займалася спортом, інша — читала. У жінок з першої групи значно поліпшилося ставлення до свого тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти виявили головну помилку схуднення

Робота мозку. Єдине тренування стимулює активність у префронтальній корі головного мозку, яка відповідає за пам'ять і увагу. До таких висновків прийшов професор психології з Нью-Йорка Венді А. Сузукі. Існує кілька гіпотез, що пояснюють такий ефект, але факт залишається незаперечним.

Гарний настрій. Експерименти на гризунах показали, що після вправ підвищується рівень серотоніну, дофаміну і норадреналіну. Ці речовини пов'язують із настроєм. Саме їх концентрацію намагаються підвищити під час прийому антидепресантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депресія міняє структуру мозку — лікарі

Позбавлення від стресу. Після тренування вивільнюється кортизол - гормон стресу. У подальшому корзитол менше впливає на організм під час незвичних ситуацій — співбесід чи виступів перед аудиторією. Крім того, покращується пам'ять. Тому перед важливими подіями, які можуть викликати стрес, краще приділити час спорту.

Молодість. Фізична активність допомагає боротися з депресією і здатна сповільнити старіння. Також вона позитивно впливає на профілактику хвороб.

Креативність. "Дорослі, які змінюють режим тренувань, демонструють поліпшені результати в творчих завданнях", – сказав доктор Сузукі.

Спільне спортивне тренування з боксером, мером Києва Віталієм Кличком продали на благодійному аукціоні ProZorro за 150 тис. грн. У ньому взяли участь 8 осіб. За умовами аукціону, тренування має відбутися протягом наступного місяця з дня торгів.

Зараз ви читаєте новину «7 причин почати тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути