середа, 26 липня 2017 07:28

Депресія міняє структуру мозку - лікарі

Депресія міняє структуру мозку - лікарі
Виявилось, у людей з ознаками депресії (поганим настроєм, виснаженням, відчуттям порожнечі усередині) якість білої речовини була понижена в порівнянні з людьми без депресії. Фото: 24news

Депресія змінює структуру мозку. Зміни торкаються білої речовини, що містить елементи, що дозволяють нервовим клітинам ефективно спілкуватися один з одним через електричні сигнали.

При ушкодженні білої речовини спостерігаються проблеми з обробкою емоцій і мисленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, у якій країні найбільше ледарів

Аналіз більше 3 тис. людей, проведений університетами Едінбургу і Глазго, дозволив дізнатися багато нового про білу речовину. Учені детально досліджували структуру речовини, її якість. Про це повідомляє nature.

Виявилось, у людей з ознаками депресії (поганим настроєм, виснаженням, відчуттям порожнечі усередині) якість білої речовини була понижена в порівнянні з людьми без депресії. Тепер належить з'ясувати, що первинно - депресія або зниження якості білої речовини.

Наявність депресії можливо передбачити ще в дитинстві. До симптомів відносяться: зайва соромливість, нервозність, тривога (викликана розлукою з рідними, звичною обстановкою) сепарації, які проявляються до двох років. Але вже з перших днів життя по особливостях зв'язок в мозку можна зрозуміти, у кого будуть проблеми надалі.

Зараз ви читаєте новину «Депресія міняє структуру мозку - лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути