Ексклюзиви
субота, 01 квітня 2017 10:00

7 цікавих фактів про користь сміху для здоров'я

7 цікавих фактів про користь сміху для здоров'я
Сміх підвищує імунітет. Фото: pro-vce.pro

Сміятися рекомендують не лише психіатри, але лікарі різних напрямків. Бо звичка відкрито виражати радість позитивно впливає на діяльність більшості органів тіла.

Сміх допомагає худнути. Людина напружує 80 видів м'язів під час глибокого дихання. Це тренує прес та сприяє спалюванню зайвих калорій.

Сміх покращує кровообіг. Коли людина радіє і сміється, спалюється холестерин у крові, а концентрація "гормонів щастя" ендорфінів - навпаки збільшується.

Сміх сприяє оновленню клітин. Включається метаболічна пам'ять, збільшується кількість енергії, народжуються нові клітини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як сміх допоможе товстунам

Сміх сприяє роботі мозку. Під час активного сміху клітини мозку наповнюються киснем, покращується самопочуття та настрій.

Сміх допомагає відпочити. Пів хвилини сміху відповідають 45 хвилинам відпочинку у повному спокої.

Сміх сприяє переварюванню їжі. Два століття тому Гіпократ зазначив, що сміх за обідом виводить шлаки та токсини з кишечника.

Сміх знижує рівень цукру у крові. Хворим на діабет пропонували дивитися кінокомедії та спостерігали за їхнім здоров'ям. Виявили, що ті пацієнти, що оглядали веселе кіно, мали швидші темпи зниження рівня цукру.

Найбільш усміхнені та позитивно налаштовані люди живуть у США та країнах Європейського Союзу. До такого висновку прийшли американські психологи, повідомляє vladtime. У ході дослідження вони проаналізували більш як 5 тис. фотознімків. Люди на світлинах проживали у 35 державах світу.

Зараз ви читаєте новину «7 цікавих фактів про користь сміху для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути