понеділок, 01 травня 2017 23:30

5 причин не пити сирі яйця

5 причин не пити сирі яйця
Сирі яйця викликають алергію. Фото: VICER

Вживання сирих яєць може призвести до шлункових отруєнь, висипань на тілі та проблем з печінкою. Медики перестали призначати цей продукт у профілактичних цілях. Доцент кафедри стоматології Інституту імені П.Л. Шупика Валерій Бургонський впродовж багатьох років радив пацієнтам робити бовтанки з яєць, кориці та теплої води. Тепер такі методи не застосовує.

"Суміш з білків яєць раніше рекомендували як простий метод, щоб зняти запалення при стоматиті. Бо мають фермент лізоцим, який допомагає у заживанні ран та боротьбі з бактеріями. Проте у останні роки такий метод лікування не рекомендуємо. Через сальмонельоз, яким можуть заразитися люди", - каже лікар.

Чому небезпечні сирі яйця:

1. Зараження сальмонельозом. Бактерії сальмонели можуть потрапити до яйця на птахофабриках. Перевірити на їхню наявність неможливо - бо в лабораторіях роблять відбір окремих яєць. Однак не факт, що інші примірники не заражені. Лікується захворювання дуже важко, часто не піддається антибіотикам.

2. Алергія. Навіть після вживання невеликої кількості сирого жовтка у людини може з'явитися висипання на шкірі, нежить та погане самопочуття.

3. Проблеми зі шлунком. Свіжий білок погано переварюється. На відміну від жовтка. Може викликати хвороби печінки, посилює виділення жовчі.

4. Отруєння антибіотиками. Їх дають курям на фабриках. Відповідно, речовина потрапляє і в яйця.

5. Пташиний грип. Про його поширення на тій чи іншій фабриці часто повідомляють ЗМІ. Проте ніхто не може знати, що яйце, яке ви купуєте у маркеті не потрапило від хворої пташки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стоматолог їздить по ліки для ясен до пасічників

Яйця, які пройшли термічну обробку, значно здоровіші та більш стерильні. Їх корисно вживати для отримання необхідного білка, покращення самопочуття, у вигляді дієтичного харчування. В варених, як і в сирих яйцях, міститься лютеїн, корисний для зору - знижує вікову дистрофію на 43% та попереджує катаракту. Вітаміни, жири, білок та корисні мікроелементи допомагають нарощувати м'язову масу під час занять фітнесом.

Ціни на більшість видів курятини в Україні відповідають польським показникам. Про це написав у Facebook директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко. В асоціації порівняли ціни на курятину в Україні та Євросоюзі.

Зараз ви читаєте новину «5 причин не пити сирі яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути