четвер, 19 серпня 2010 23:05

Виходити з відпустки краще серед тижня

Психологи кажуть, у 40% людей після відпустки починається депресія. Вони почуваються втомленішими, ніж до відпочинку. З"являються сонливість, головний і суглобний біль, поганий настрій без причини. Їм важко адаптуватися до активної роботи.

— Повертаючись із відпустки, людина має змінити режим дня, харчування. Період адапътації — стрес для імунної системи. Тому так часто після відпочинку хворіють. Додається також різка зміна клімату, якщо приїхали з іншої країни, — пояснює столичний психолог Мар"яна Бойків, 32 роки. — У цей час варто попити вітаміни, заспокійливе, добре виспатися. Поверніться з відпустки хоча б за два дні до роботи, аби мати трохи додаткового часу. На роботу краще виходити посеред тижня, а не в понеділок. Тоді вихідних буде легше дочекатися.

Працю краще починати поступово, особливо розумову. Розслаблений мозок не готовий одразу сприйняти велику кількість інформації, тому може боліти голова.

— Після відпустки важливо робити фізичні вправи, багато гуляти. Зазвичай на відпочинку люди багато рухаються, м"язи звикають до напруження. Легке фізичне навантаження — непоганий антидепресант. Найкраще насолоджуватися тим, чого бракувало на відпочинку.

Зараз ви читаєте новину «Виходити з відпустки краще серед тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути