понеділок, 20 серпня 2012 06:15

Розсмоктування гриж не гарантує одужання

 

Лікування остеохондрозу та грижі міжхребцевих дисків без магнітно-резонансної томографії є недоцільним, а часто й небезпечним для здоров'я.

— Остеохондроз — це динамічний процес старіння хребта. Його посилюють  фізичні перевантаження. Для відновлення хребта потрібні спокій, поєднання постільного режиму та дозованої ходьби. Також — корсети, — пояснює директор Міжнародного центру нейрохірургії Ігор Курілець.

Грижі міжхребцевих дисків можуть розсмоктуватися за рік-два. Більшість хворих можуть одужати й без лікування.

— Це природний процес дегідратації, висихання та зморщування гриж. Ніякого впливу на нього методи традиційної і нетрадиційної терапії не мають. Цей факт самоодужання, що невідомий хворим, може бути підставою для спекуляцій комерційно налаштованих фахівців. Однак самостійне розсмоктування гриж не гарантує повного одужання хворих. Тому без консультації нейрохірурга тут не обійтися, — каже Ігор Петрович.

— Спроби відмовитися від хірургічних операцій чи маніпулювати без скальпеля потерпіли фіаско.

Оперують пацієнтів, грижу яких підтверджують знімки МРТ та яким традиційні методи лікування не допомагають. Таких один з 10.

Віднедавна консультації фахівців Міжнародного центру нейрохірургії можна отримати у Кіровограді у Лікарні Святого Луки. Заклад проводить усі види діагностики, має свою поліклініку. Також там є цілодобовий стаціонар на 50 місць та денний на вісім. Операції проводять фахівці Міжнародного центру нейрохірургії. Післяопераційний догляд — медики з лікарні.

Запис на консультацію: Центральна клініка, місто Київ, вул. Липська, 11, метро Хрещатик, тел.: 0(44) 592 68 78, 0(44) 592 90 79. Західноукраїнська філія, Львівська область, місто Стрий, вул. Басараб, 15. Стрийська центральна районна лікарня (сьомий поверх), тел.: 0(67) 89 10 000.

місто Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 65, Лікарня Святого Луки, тел.: 0(522) 36 60 01.

www.Neurosurgery.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Розсмоктування гриж не гарантує одужання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути