Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2019 06:05

При вирівнюванні сколіозу хребет відділили від грудної клітки

 

Три рідкісні форми ­сколіозу оперували в Міжнародному центрі нейрохірургії за останній тиждень 2018 року.

— Першою прооперували дівчину зі сколіозом, що ускладнився гіперлордозом, — розповідає директор клініки Ігор Курілець. — Коли хребет вигинається вперед у поперековому відділі. Ми вирівняли й укріпили його за допомогою металевої конструкції — титанових імплантатів. Складність операції полягала в тому, що конструкцію довелося продовжити на таз. Для цього застосували індивідуально замовлені гвинти. Крім того, в пацієнтки деформувалися й хреб­ці, а саме їхні ніжки. Адже гвинти, що застосовують при лікуванні сколіозу, вживлюють саме в ніжки.

Тривала операція понад 12 год. і пройшла успішно. Пацієнтка почувається добре й одужує.

— Другий випадок був представлений рідкісною формою сколіозу, що має одразу три кривизни. Вирівняли його, від'єднавши хребет від грудної клітки. Додатково виконали остеотомії — часткове розрізання хребта в місці найбільшого викривлення. Це дозволило зробити його рухомим. Пацієнт почувається добре, ходить і потроху одужує.

Третій випадок у клініці вважають найпростішим, однак дещо запущеним.

— Викривлення на момент операції становило 105 градусів і потребувало негайної корекції. Кілька років тому таке викривлення потребувало б тривалої витяжки. Однак його можна виправити одразу під час однієї операції. Пройшла вона швидко й успішно. Кут викривлення тепер становить 38 градусів. Пацієнтка почувається добре та готується до виписки.

Таїса ОЛІЙНИК

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою. м. Київ, Центральна клініка, вул. Липська, 11, тел. 0(44) 592 68 78; м. Кре­менчук, лікарня "Нафтохімік", вул. Свіштовська, 3, тел. 0(99) 309 20 21; м. Стрий, вул. Ольги Басараб, 15, тел. 0(67) 891 00 00

Зараз ви читаєте новину «При вирівнюванні сколіозу хребет відділили від грудної клітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути