вівторок, 03 вересня 2019 06:56

На сонці п'ють кислу воду

Автор: GEOPHOTO.RU
  Тиск піднімається, коли людина довго стоїть нахилена. Від цього може піти з носа кров
Тиск піднімається, коли людина довго стоїть нахилена. Від цього може піти з носа кров

— Картоплю копаю обережно. У спеку серце не витримує. Калатає, як скажене, — розповідає Галина Мазур, 58 років, із села Ворсівка Малинського району Житомирської області. — Стараюся встигнути до обіду. Потім ще виходжу надвечір.

— Коли під час роботи на відкритому сонці скаче тиск і болить голова, треба сховатися в тінь і напитися підкисленої води, — розповідає Юлія Кузнєцова-Арабулі, 35 років, столичний терапевт. — Через дефіцит рідини погіршується кровопостачання мозку. Головний біль з'являється через підвищене навантаження на серце. Від цього частішає пульс, з'являється задишка та стискає у грудях.

Тиск піднімається, коли людина довго стоїть нахилена. Від цього може піти з носа кров. Щоб зупинити кровотечу, на потилицю треба покласти холод, а крила носа затиснути. Так посидіти 5 хв. Потім вставити у ніздрю ватний тампон, змочений в оцтовому розчині — 1 ч. л. на склянку води. Від кислоти рана швидше затягнеться. Для профілактики можна приймати вітамін С. Він покращує виробіток колагену, що додає тканинам міцності й еластичності.

Після таких нападів потрібно виміряти артеріальний тиск, зробити ЕКГ, щоб не допустити гіпертонічного кризу. А він може бути. Адже робота не закінчується збором картоплі. Її треба перебрати. Від сидіння на стільчику страждає серце, головний мозок, хребет, печінка, жовчний міхур. Виникає біль у правому підребер'ї та жовчні коліки.

Під час тривалої роботи з нахиленою головою стискаються судини. Від цього менше доходить кров до хребта, хребці гірше рухаються. Щоб усунути біль, треба лягти на високу подушку. На лоб покласти холодний компрес або пляшку з водою.

Зараз ви читаєте новину «На сонці п'ють кислу воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути