Кульбабове варення виводить надлишок холестерину

— Готую варення з кульбаби. Це мій еліксир здоров'я, — розповідає Любов ЛИПИНЕЦЬ, 63 роки, із селища Мирове Нікопольського району Дніпропетровської області. — Смак і густина нагадують мед.

Робить його наприкінці травня під час масового цвітіння. На добу замочує 400 квіток. Варить у 500 мл води 20 хв. Додає 1 кг цукру, два порізані неочищені лимони й кип'ятить ще 5 хв. Охолоджує, проціджує. Рідину проварює 2–3 хв. і розливає по банках. Приймає вранці по 1 ст. л.

— Кульбаба покращує обмін речовин й допомагає побороти втому. Це протизапальний і тонізуючий засіб. Він чистить кров і виводить надлишок холестерину, — говорить столичний фітотерапевт 42-річний Віктор Деркач. — Кульбабове варення приємніше пити, ніж гіркий настій з цієї квітки. Для нього перекручують у м'ясорубці цвіт з молодим листям. Віджимають крізь марлю сік. Він багатий вітамінами, але шкодить людям з високою кислотністю шлунка.

Варення з кульбаб корисне також для профілактики кашлю та бронхіту. Для цього його слід приймати по 2 ст. л. на день.

Зараз ви читаєте новину «Кульбабове варення виводить надлишок холестерину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути