Ексклюзиви
понеділок, 29 червня 2020 00:56

Зволожувач повітря охолоджує кімнату

Автор: OLX.UA
  Найдешевший зволожувач коштує від 400 гривень. При покупці варто звернути увагу на потужність
Найдешевший зволожувач коштує від 400 гривень. При покупці варто звернути увагу на потужність

— Щоб у спеку охолодитися і не захворіти, замість кондиціонера краще брати зволожувач, — пояснює консультант столичного магазину побутової техніки 44-річний Кирило Ковальчук. — Холодить, очищує і зволожує повітря. Стає свіже, як після дощу.

Такі прилади коштують від 400 грн. Найпростіші мають бак для води й отвір для виходу пари. Деякі можуть насичувати повітря запахом, бо мають посудину для ефірних олій.

— Вибирайте не за фірмою-виробником, а за потужністю, — продовжує Ковальчук. — Часто батьки купують у дитячу кімнату маленький, у формі дельфіна чи яблука. Потім приносять назад — мовляв, не працює. Не зважають, що розрахований на комірочку, а не велику кімнату.

Найпопулярніші й найдешевші зволожувачі — ультразвукові. У них краплі води потрапляють на пластину, що вібрує з високою частотою, і розбиваються на молекули. Пристрій безшумний, економний, однак малопотужний. Доводиться часто міняти фільтр або використовувати дистильовану воду.

— Парові зволожувачі коштують від 700 гривень. Потужніші, мають вбудований вентилятор, — говорить Кирило Ковальчук. — У таких є фільтрувальна подушка.

Найдорожчі, найпродуктивніші й найефективніші зволожувачі — мийки повітря. Такі затягують повітря з кімнати, очищують його через систему фільтрів. Вилучають алергени й пил, насичують вологою й виштовхують назад.

Зараз ви читаєте новину «Зволожувач повітря охолоджує кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути