понеділок, 09 вересня 2019 00:00

Жалюзі керують за допомогою телефону

— Повісила на вікні міні-­електростанцію. Так називаю жалюзі з вбудованими сонячними батареями, — розповідає Віталіна Ляльченко, 37 років, із міста Вишневе Київської області. — Мені вони ідеально підходять, бо хочу економити на електроенергії.

Жалюзі ­складаються з панелей із вбудованими фотоелектричними елементами та направляючих із двигунами. Вони забезпечують стійкість конструкції. Також у пристрій вбудований електронний блок управління. Завдяки йому можна керувати пристроєм за допомогою смартфону. У систему входить мережевий інвертор, який перетворює постійний струм у змінний. Його підключають до розетки. Розумні сонячні жалюзі заощаджуватимуть електро­енергію. Увімкнуті прилади споживатимуть її насамперед від жалюзі, зменшуючи споживання від мережі.

— Якщо жалюзі встановлені в трикімнатній квартирі з вікнами, що виходять на південь, вони здатні виробляти до 600 ват на годину чи майже 4 кіловати в день. Це приблизно 100 кіловат на місяць, — каже Віталіна Ляльченко.

Зараз ви читаєте новину «Жалюзі керують за допомогою телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути