Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 17:49

З душу можна телефонувати і слухати радіо

— У душовому боксі можна жити, — усміхається продавець-консультант будівельного гіпермаркету "Міні Максі" в Полтаві Сергій Гулій, 24 роки. Чоловік продає бокси китайських фірм "Ноффер", "Міндо", "Аквалайф". — Були навіть кабіни з холодильниками для шампанського.

Найдешевший коштує 2 тис. 929 грн, найдорожчий — 23 тис. 321 грн.

— У дорогих боксах вмонтоване радіо, годинник, сенсорний пульт керування, градусник, підсвітка, телефон із гучномовцем, щоб не стояти і не тримати слухавку мокрими руками, — розповідає Гулій. — Якщо під час купання людині стало погано, вмикається гучна сирена.

Недорогі бокси переважно мають лише функцію гідромасажу. З отворів-форсунок під високим тиском тече вода. Майже в усіх є режим "душ Шарко". Він допомагає жінкам позбутися целюліту і зайвої ваги. Іншими форсунками можна масажувати спину, потилицю, ноги.

За кордоном популярний режим масажу "водоспад". На людину виливається 170 л води за 1 хв., майже ціла діжка. Але у вітчизняних каналізаціях для цього немає достатнього напору.

— Перед придбанням кабіни варто звернути увагу на напір води вдома, — застерігає Гулій. — Там, де він недостатній, підійде функція контрастного душу. У ньому на 5–10 секунд по черзі вмикається то холодна, то гаряча вода.

Обираючи душовий бокс, спершу потрібно визначитися з його габаритами. Він має бути не менше 80х80 см. Найкраще брати із загартованим склом стінок. Воно безпечніше, бо не розбивається на дрібні друзки.

Консультанти радять обирати кабіни з мінімумом елементів, які виступають, кутів, заглиблень. У них збирається бруд.

Піддон для боксу переважно акриловий. Має стояти на п"ятьох ніжках або на двох перехресних поперечинах. Інакше прогинатиметься під вагою тіла. Середній термін придатності кабіни 15–20 років.

Зараз ви читаєте новину «З душу можна телефонувати і слухати радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути