понеділок, 16 жовтня 2017 00:55

Злодії найчастіше виламують циліндр із замка

Автор: www.remont-dverey.kiev.ua
  Фахівці рекомендують встановлювати комбіновані замки, що поєднують сувальдну та циліндрову системи. Одна з них блокує другу
Фахівці рекомендують встановлювати комбіновані замки, що поєднують сувальдну та циліндрову системи. Одна з них блокує другу

— Надійні металеві ­двері стали нормою в українських оселях. Тому зловмисники насамперед атакують замки, — розповідає Анатолій Працюк, 38 років, менеджер із продажу замків мережевого магазину "Все для дому" у Львові.

— Зазвичай поділяють механічні замки на "недорогі, але цілком хороші", "дорогі й дуже хороші" та "дуже дорогі й супернадійні", — продовжує. — Перші — переважно турецького, китайського й вітчизняного виробництва. До замків другої цінової категорії найчастіше відносять фінські, німецькі, італійські та ізраїльські замки. Найдорожча — продукція австрійських і англійських компаній.

Замки класифікують за влаштуванням запірних механізмів. Пулярні — циліндрові, сувальдні й комбіновані.

Найпоширеніший спосіб зламу — виламування циліндра із замка за допомогою звичайного розвідного ключа. Тому замок циліндрового типу рекомендують ставити як додаток до основного.

— Досвідчені слюсарі рекомендують встановлювати циліндрові замки зі спеціальним захистом — броненакладкою. Тоді вони стають надійними. І практично не підлягають зламу, — каже Ярослав Копонась, 27 років, у мережі працює четвертий рік. Знає технічні характеристики замків.

Запевняє — сувальдний вважають стійкішим до силового зламу.

— Такі замки ще називають сейфовими. Їх секретність забезпечують металеві пластини з прорізами — сувальдами. Недолік — великий ключ. Це не завжди зручно. Є ще замки комбіновані, що поєднують сувальдну та циліндрову системи. Одна з них блокує другу. Адже злодії часто спеціалізуються на одному типі замків. Комбіновані моделі зазвичай дорогі. Їхнє встановлення — справа копітка.

Останнім часом стають популярними електронні замки. Вони поширені в офісах компаній. Віднедавна такі почали ставити і в приватних квартирах.

— Вирізняється надійністю й циліндровий штифтовий замок. Час безшумного його відкриття злочинцями без захисної накладки становить 2–3 хвилини. Із захисною накладкою — 30–40 хвилин. Зі значним шумом. Дублікат ключа можна замовити тільки за наявності ідентифікаційної карти в сервіс-центрі у дилера. А для деяких моделей — лише на заводі-виробнику.

Слабким місцем таких замків є можливість вибивання циліндра за допомогою звичайного слюсарного інструменту.

— Найвищий ступінь секретності — циліндри з плаваючим елементом і магнітними вставками, — говорить Ярослав Копонась. — А також із підсиленим корпусом. Такий циліндр неможливо розкрити відмичкою й підробити ключ. Заготовки до нього є лише на заводі. Ключ можна виготовити тільки на комп'ютеризованому верстаті при наданні пластикової картки з його кодом.

У якісного ключа всі грані добре відшліфовані

— При виборі моделі замка зверніть увагу ще й на замкову щілину та ключ. У якісного ключа всі грані борідок добре від­шліфовані. Куточки — прямі. Значний розмір замкової щілини дасть змогу злодію маніпулювати інструментами. Тому вона повинна бути вузька, — радить фахівець Анатолій Працюк.

Зараз ви читаєте новину «Злодії найчастіше виламують циліндр із замка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути