понеділок, 27 липня 2020 06:21

Вхідні сходи просочують аквафобізатором

— Даю тисячу доларів тому, хто обкладе мої сходи плиткою і воно не відпаде на весну, — каже 60-річний Сергій Онуфрійчук із міста Біла Церква Київської області. — Чим тільки не обкладав. Найдорожчі суперклеї, суперґрунтовки, металеві сітки.

Сходи перед входом до будинку найчастіше виливають із бетону. Аби мали ошатний вигляд, обкладають гранітною плиткою, піщаником, сланцем. Майже завжди матеріали відпадають на третій-четвертий рік. Якщо попередньо на сходи прибити металеву сітку, від'єднуються суцільним пластом, але не відпадають. Під ногами чути порожнину.

— Причина відпадання плитки — не в поганому клеї чи майстрах, — говорить будівельник 47-річний Володимир Давиденко з Києва. — А в бетоні. Він натягує вологу із землі. На сонці вона випаровується і відриває все, що приклеєне зовні.

Радить заливати сходи із гідрофобного бетону. Такий не натягує вологу.

— Під час замішування додайте спеціального гідрофобного пластифікатору чи препарату "рідке скло", — продовжує.

Якщо сходи залили звичайним бетоном, ризики більші. Їх можна зменшити. Перед приклеюванням плитки обробіть сходи спеціальним гідрофобним просоченням. Плитку чи камінь кріпіть на суміш для зовнішнього застосування. Як приклеїли — промастіть шви аквафобізатором. Це рідина на основі силікатів, що заклеює найменші щілини.

Зараз ви читаєте новину «Вхідні сходи просочують аквафобізатором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути