Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2011 04:30

У квартирі Гайтани бамбукові стіни та кам'яна підлога

Автор: фото з архіву Гайтани
  У вітальні Гайтани на стіні (ліворуч) висять двометрові світильники. Їх викували з бронзи, нагадують музичний інструмент — горну
У вітальні Гайтани на стіні (ліворуч) висять двометрові світильники. Їх викували з бронзи, нагадують музичний інструмент — горну

4-кімнатна квартира співачки Гайтани розташована в центрі Києва. В помешканні є коридор, вітальня, кухня-студіо, спальня, ванна, гардеробна кімната та спортзал. Його переобладнали з балкона. Житло обставлене в африканському стилі.

— Мене завжди тягне до пальм, океанів, чистого піску. Люблю світлі відтінки у приміщеннях, — каже Гайтана.

Ліворуч у коридорі стоїть вішалка — чотири дерев'яних списи з металевими наконечниками. Вздовж списів прикріплені гачки для одягу.

— Не хотіла банальну шафу чи вішалку. От дизайнер і придумала зроблені вручну списи. Наконечники гострі, наточені. Списи прибили до стіни, я зв'язала їх один до одного льняною ниткою.

Підлога в їдальні з грубих кам'яних кахлів із ребристою поверхнею. Через день хатня робітниця миє її спеціальними засобами.

У вітальні одна стіна повністю обліплена широкими балками бамбуку. Ними подекуди оздоблена стеля.

— Коли йду по підлозі, таке відчуття, ніби я на курорті. Такий добрий масаж на стопи. Бамбук та камінь замовляла в Україні у салонах. У решті кімнат покладений паркет.

Повсюди в квартирі висять картини художника Вадима Найдюка, який малює в африканському стилі. При вході в холі прикріплене 2-метрове панно з музикантом у лісі, який грає на африканських перкусіях.

— Порозвішувала по стінах маски. Їх дуже люблю, купую в Нігерії. Друзі знають мої уподобання, тому інколи теж їх привозять. Недавно придбала в Конго пару пуфиків зі шкіри буйвола, розшиті вручну аплікацією.

Повсюди розставлені дерев'яні гіпопотами, слони, крокодили, змії. У горщиках стоять декоративні пальми, цитрусові рослини, орхідеї.

— Дизайнер знайшла коваля, який викував двометрові бронзові світильники у вигляді музичного інструменту — горна. Вони нагадують мені бивні мамонта. У горни вкручена лампочка, світло відбивається від стіни. Шпалер у мене немає, тільки бамбук та штукатурка.

У спальні перед ліжком замість килимка лежать кілька дерев'яних дощок, збитих докупи.

— Люблю, коли тут темно. Для того купила коричневу штору. Але коли її розсуваю, вікно голе. Тому на липучках наклеїла легку тканину.

У ванній поряд із умивальником від стелі до підлоги — дзеркало. На стінах кахлі ванільного кольору, підлога шоколадна.

— Щовечора проводжу у ванній кімнаті по 2 години. Моя квартира поза модою. Ніколи її не продам і не поміняю інтер'єр. Думаю, моїм дітям теж вона сподобається.

Зараз ви читаєте новину «У квартирі Гайтани бамбукові стіни та кам'яна підлога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути