середа, 05 березня 2008 14:12

Дизайнери показали колекції, що підуть у масове виробництво

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Сукні київської торгової марки ”Марія Колекшн”. На показі ”Трейд Марк Дефіле” у столиці на головах манекенниць були прикріплені обручі з викладеними  косами з тканини. Моделі черкаської фабрики хутряних виробів ”АНТ” дефілювали в шовкових хустках, прикраш
Сукні київської торгової марки ”Марія Колекшн”. На показі ”Трейд Марк Дефіле” у столиці на головах манекенниць були прикріплені обручі з викладеними косами з тканини. Моделі черкаської фабрики хутряних виробів ”АНТ” дефілювали в шовкових хустках, прикраш

2 березня у столичному "Альта Центрі" завершився щорічний показ "Трейд Марк Дефіле". На ньому демонструють одяг від українських дизайнерів, який шитимуть масово і продаватимуть у магазинах. Цього року зимові колекції 2008–2009-го представили дев"ять торгових марок.

Київський модний дім "Юнона" влаштовує показ першим — колекція вечірніх суконь "Затьмарення". Над подіумом гілками донизу висять невеликі дерева.

— Ми хотіли відтворити атмосферу скандинавської напівтемряви, з її імлою, густими туманами, низькими хмарами та розкішними жінками, — пояснює Інна Черняк, 32 роки, провідний дизайнер "Юнони".

Більшість вечірніх суконь пошиті з атласу, прикрашені стразами "Сваровські". Рукав — короткий. До вечірнього вбрання — довгі шовкові та оксамитові рукавички.

— У цих платтях поєднана блискуча та матова тканина, — додає Інеса Семченкова, засновник модного дому. — У такій сукні Ліка Роман — "Міс Україна-2007" — була неперевершеною. Тож ми запустили це нововведення у масове виробництво.

Нова колекція вечірніх суконь "Юнони" з"явиться у спеціалізованих магазинах протягом тижня. Коштуватиме вбрання від 7 до 25 тис. грн.

Різні тканини в одному виробі поєднали цього року у своїх колекціях більшість українських дизайнерів.

Пальто з кашеміру дизайнерка Ірина Каравай, 30 років, прикрашає гофрованими вставками з легкої напівпрозорої тканини. Шерстяні піджаки декоровані хутряними вставками. А плаття з цупкого трикотажу від грудей до низу прикрашені густими складками-рюшами.

Нова колекція вечірніх суконь з"явиться у магазинах протягом тижня

— Вироби коштують від 30 до 200 доларів, однак магазини ще зроблять "накрутку". Тож не маю уявлення, почому продаватимуть наш одяг, — усміхається Каравай.

Торгова марка "Пара Соло" з Одеси сукні пошила з "неспокійних" тканин — атлас із мереживом, віскоза-стретч та льон із блиском. Кофтинки і блузи з трикотажу дизайнери Лілія Кухарчук, 37 років, та Юрій Бабаєв оздобили мереживними вставками. Найнесподіванішими на показі стали ажурні колготки без п"яти та носка, які фіксуються на нозі тасьмою.

Фабрика хутряних виробів "АНТ" із Черкас теж поєднала різні матеріали. Хутро скомбінувала зі шкірою та цупкою тканиною. На голові у манекенниць були пов"язані шовкові хустки та хутряні коси.

— Ми розробили такий склад трикотажу, щоб речі не кашлатилися. Навіть вузький силует триматиме форму і не розтягнеться, — каже Оксана Форбаток, 30 років, дизайнер ТМ "Марія Колекшн". — Вишивали атласною стрічкою по трикотажній основі. Це авторський крій і ручна робота. Такі речі коштуватимуть близько 2500 гривень.

У колекції осінь-зима-2008 Оксана Форбаток поєднує трикотаж із шовком. Лінію талії піднімає попід груди, підкреслює її широким корсетним паском. Або поясом із тканини, який зав"язується великим бантом. На голові манекенниць прикріплено обручі з викладеною косою із тканини.

— А ми показали колекцію за мотивами англійського письменника Конан Дойля, — пояснює Григорій Ніколаєв, дизайнер одеської ТМ "Наталі Болгар", — тому використали картаті тканини.

За його прогнозами, восени жінки носитимуть піджаки-фраки. Cпинку шитимуть довжиною до стегна, а передня планка ледь прикриватиме груди.

Воронін радить носити діловий костюм із шарфом


В рамках "Трейд Марк Дефіле" український дизайнер Михайло Воронін, 69 років, представив колекцію одягу для чоловіків. До літніх костюмів пастельних відтінків він радить одягати бежеві солом"яні капелюхи. Модним аксесуаром для чоловіків будуть яскраві валізи та сумки. Класичні ділові та вечірні костюми носять із фетровими капелюхами та шаликами на шиї.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери показали колекції, що підуть у масове виробництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути