вівторок, 06 листопада 2007 15:05

Ткані ікони копіюють з давніх фресок

Ближче до нового року в Україні можна буде купити ткані ікони. Уперше такі речі показали на виставці декору в Києві. Полотна виготовляють у Туреччині. Це точні копії справжніх ікон. Майстри залишають у зображенні навіть місця, які від давності потемніли або відлетіли з фресок. Досі ткані ікони поставляли лише до Греції. Полотно розміром 20х40 см коштує 15 євро.

— Це унікальні речі. Такого ніхто більше не робить, — каже 37-річна Юлія Матвієнко з компанії "Онюретікет", що виготовляє ці ікони. — Такі вироби тчуть руками. Перед тим, як запустити картинку на станок, художник-дизайнер працює над нею тиждень. Ось ця ікона Георгія Побідоносця скопійована з мозаїчної фрески собору Святої Софії у Стамбулі, — Юлія знімає зі стіни ікону для киянки, яка зацікавилася тканим ликом. Жінка каже, що захоплюється грецьким іконописом. Просить показати ще кілька ікон. Купує чотири вироби за 300 грн.

 — У нас бува і по 12 штук за раз купують, — усміхається Матвієнко.

У "Онюретікет" можна купити двосторонню ікону-жалюзі розміром 2х2,5 м. З одного боку — Матір Божа, з іншого — Ісус Христос. Така коштує 500 євро. Їх купують для церковних вікон.

Турецькі вироби продаватимуть по всій Україні. Найімовірніше — в антикварних крамницях. Там уже активно цікавляться товаром.

Зараз ви читаєте новину «Ткані ікони копіюють з давніх фресок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути