Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2006 16:23

Тестуємо найдешевші зимові черевики

Автор: фото: Євген Колесник
  Перша примірка — перші розчарування. На черевикові відразу відлетів гачок
Перша примірка — перші розчарування. На черевикові відразу відлетів гачок

"За що ви мене так ненавидите? — обурювався наш 33-річний колега Юрій Поліщук, коли намовляли його поносити куплені нами черевики. — Вони ж масивні, як колеса трактора. Хіба в таких між люди вийдеш?"

Звісно, він не знав, що це — найдешевше взуття з базару. Юру ж ми запевнили, що черевики добротні — зі свинячої шкіри, на натуральному хутрі.

Уважніше роздивившись взуття, Юра заспокоївся й навіть почав його нахвалювати:

— У таких "броньованих берцях" років зо три можна ходити — груба шкіра, цільна підошва.

Ідилія тривала недовго: на першій же примірці, затягаючи шнурки, хлопець обірвав  гачок.

— Оце й увесь експеримент! — розчаровано похитували головами колеги. Довелося розповісти правду: взуття найдешевше, з Троєщинського ринку. На китайських ятках нам пропонували й моделі за 140 грн, але для Юрка ми знайшли за 80 грн. Продавець сказав: "Це Чехія".

На Святошинському ринку підібрати потрібний 42-й розмір взагалі було проблемою.

Найдешевші чоловічі черевики й чоботи — за 70—88 грн. Збиралися купити черевики з дуже тонкої шкіри, з легкою пластмасовою підошвою. Проте так і не знайшли розмірів, більших за 41-й.

Кілька днів Юра ходив мовчки. На питання лише винувато посміхався. Але через тиждень "розколовся".

— У перший день черевики почали натирати пальці! Наче розмір мій, але в притик, — скаржився він. — Пальці ніг вперлися в цупкий носок черевика. Та ще й почали мерзнути.

У приміщенні в цих черевиках ноги пріють, а на вулиці мерзнуть

Була й інша проблема. Юра три дні мучився, бо підошва під час ходьби практично не згиналися. Згодом зморшка на згині почала натирати верхню частину стопи. Правда, за тиждень "свиняча шкіра" розм"якла, й ходити стало більш-менш комфортно. Але тут почалося найгірше.

— Знаєте, чого я на них не можу дивитися? — обурювався піддослідний. — У приміщенні в цих черевиках ноги постійно пріють, а на вулиці мерзнуть. Весь час хочеться змінити шкарпетки. Я навіть відмовився від запрошень зайти в гості — соромно за неприємний запах. Ще й жінка докоряла: знав на що йшов за 80 гривень.

Юра погодився, що в черевиках таки можна ходити, але... якщо немає нічого іншого. Найкраще в сувору зиму — ноги не так пріють, та й зігріває довге штучне хутро. Але якщо є гроші, то не варто економити: за теплої погоди ходити по Києву в дешевих черевиках — мука.

— Знаєте, я не витримав тесту до кінця й віддав черевики батькові, — зізнався Юра на третьому тижні експерименту. — Він їх на дачі буде носити.


Переваги дешевих черевиків


Попри масу недоліків, дешеві черевики витримали на ногах кілька тижнів: шви не розійшлися, підошва не відпала. І навіть "товарний" вид взуття зберегло — вилискувало на сонці чорним, як смола, кольором.

У певних ситуаціях, наприклад, коли бракує коштів, у ньому можна спокійно переходити зиму.

Часто рвуться в руках
Два рази взуття рвалося прямо на наших очах. В одному випадку Юра вирвав гак на тестованих черевиках. У другому — взуття зіпсувала сама продавщиця: на Житньому ринку жінка настирливо намагалася "впарити" нам за 85 грн бутси 39-го розміру, і так натягувала язичок, що той відірвався.
— Ой, — здивовано і сором"язливо сплеснула долонями вона. — Брак попався. От гади! Ви не зважайте, — і тут-таки запропонувала забрати черевики за 65 грн.

Зараз ви читаєте новину «Тестуємо найдешевші зимові черевики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути