понеділок, 22 квітня 2013 00:45

"Теща наробила крику, що стінка непідходяща"

— Хочу поставити у квартирі турнік для сина. Маю дриль, але він слабенький. Годиться хіба для дерева. Я взяв перфоратор напрокат, — каже житель столичного Святошина Максим Сівець, 31 рік.

У будівельному гіпермаркеті на вул. Берковецькій узяв перфоратор "ДеВолт". Пред'явив паспорт, лишив 500 грн застави. За добу оренди заплатив 80 грн.

— Це дешевше, ніж купувати. Така модель коштує 4 тисячі гривень, це моя зарплата за місяць. Перфоратор мені потрібен лише раз-два на рік. Торік вішав новий карниз. Перфоратор брав у сусіда. Не встиг просвердлити першу дірку, як він згорів. Сусід каже: "Давай по-сусідськи заплатиш півтисячі, та й розійдемося. Перфоратор все одно не новий". Я дав йому 500 гривень. Через день пішов на базар. Такий самий новий там продавали за 350 гривень.

Будівельники теж часто користуються прокатом, кажуть у столичній компанії "Прокат" на вул. Вишняківській, 3.

— Шурупокрути мають свої. А от потужний відбійний молоток чи перфоратор вигідніше взяти в нас, — каже консультант компанії Володимир Євтушенко, 40 років. — Циклювальні машини для паркету часто беруть. Такі, як у нас, коштують 8-10 тисяч гривень. Вони будівельникам довго окуповувалися б.

Добова оренда циклювальної машини коштує 120 грн. Будівельники беруть за шліфування паркету від 600 грн за кімнату. Свердла, полотна для лобзиків, бури не входять у вартість оренди. Їх купують окремо, бо швидко ламаються.

— Можемо позичити лише великі бури та коронки для висвердлювання отворів під розетки. Беремо від 15 гривень на добу. Один хлопчина вже двічі за березень брав професійний шурупокрут із акумулятором. Купив меблеву стінку розібраною — на 400 гривень дешевше. Сам її збирав. За тиждень знов прийшов за інструментом — щоб розбирати. Теща приїхала з курорту. Наробила крику, що колір стінки непідходящий.

Будівельник із Києва Володимир Швед, 36 років, користувався прокатом 10 разів.

— Як би корпус інструмента гарно не виглядав, а половина техніки у пунктах прокату вбиті. Торік брав ланцюгову пилку, щоб спиляти дерево у матері в селі. Вона зламалася за півдня. Якір двигуна я поміняв за свої гроші. Другу пилку брав удвічі потужнішу. А вона така тупа, що ланцюг гострити треба. Більше ланцюгових пилок не беру. Але іншими інструментами користуюся. У прокаті дають міцний інструмент — "Бош", "Макіту", "Тошибу". Китайської дешевизни практично немає.

"Сусід із моїми інструментами два балкони вагонкою обшив"

— Живу в приватному будинку, тут завжди робота знаходиться — то лавку підремонтувати, то паркан поставити. Доки закінчиш, уже в хаті й шпалери треба клеїти нові. А з ними й двері міняти. Я не будівельник, але люблю хороший інструмент. Все купую, — каже черкасець Сергій Лавринець, 57 років.

Інструмент нікому, крім сина, не позичає.

— Олег, начальник мій, брав у мене дриль. Казав, йому треба просвердлити пару дірок. Інструмент слабенький, китайський. Але в мене прослужив би ще років із 10. Олег повернув із розхитаним патроном і зламаним шнуром. Ще й корпус фарбою вимазав. Потім дізнався, що він із моїм дрилем два балкони вагонкою обшив.

Зараз ви читаєте новину «"Теща наробила крику, що стінка непідходяща"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути