понеділок, 27 травня 2019 00:06

Швидкість мобільного інтернету зросте у 10 разів

За рік Україна почне переходити на новий тип передачі інтернет-даних 5G. Минулого тижня президент Петро Порошенко підписав указ "Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого мобільного зв'язку п'ятого покоління".

— Ми аналізуємо частоти, що можуть бути використані для 5G. Деякі вже очевидні — це 700 і 3400 мегагерц, — каже голова Нацкомісії з держ­регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Олександр Животовський, 41 рік.

Головними залишаються питання — досягнення домовленостей із мовниками і військовими про умови переходу з частотного діапазону 700–800 МГц у нижчі діапазони.

— На відміну від попередніх технологій G, п'яте покоління — більше про інфраструктуру і суміжні галузі, ніж про наші з вами смартфони. Тому ми вітаємо самостійні ініціативи операторів, — говорить голова НКРЗІ.

Після переходу на 5G швидкість мобільного інтернету зросте у 7–10 разів, поліпшиться швидкість відтворення відео, передачі й отримання цифрових файлів. Також зменшиться і середній час затримки передачі сигналу. У технологіях 3G та 4G він становить 150 і 50 Мбіт/с відповідно. П'яте покоління передбачає його зменшення до 5 Мбіт/с. Крім цього, більше не має виникати проблем з підключенням до інтернету під час масових заходів. Наприклад, у період концерту чи футбольного матчу.

Зараз ви читаєте новину «Швидкість мобільного інтернету зросте у 10 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути