Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 15:30

Сумка на весну має бути великою

Автор: фото: Олег ЖУРАВЛЬОВ
  Продавчиня відділу ”Золото. Срібло. Шкіргалантерея” у торговельному центрі ”Пассаж” на вулиці Жовтнева у Полтаві Тетяна Медяник показує коричневу сумку з лакованої шкіри за 650 гривень. По краю вона обшита шкірою червоного кольору
Продавчиня відділу ”Золото. Срібло. Шкіргалантерея” у торговельному центрі ”Пассаж” на вулиці Жовтнева у Полтаві Тетяна Медяник показує коричневу сумку з лакованої шкіри за 650 гривень. По краю вона обшита шкірою червоного кольору

Студентка з Полтави 20-річна Ірина Коваленко купила велику жовту сумку за 215 грн.

— Узимку ходила з чорною, — каже Ірина. — А на весну хочеться обновку, щось модне і гарне. Вирішила бути яскравою.

Із яскравих у магазинах та на ринках продають бордові та червоні лаковані сумки. Вироби інших кольорів пропонують рідко.

— Цієї весни носитимуть яскраво-жовтий і ліловий, — каже власниця полтавського магазину "Взуття. Сумки", що на вул. Фрунзе, Лариса Корнієнко, 40 років.

Вона вважає, що жіноча сумка цього сезону має бути великою — чим більша, тим краще. Модні лаковані, які мають яскравий вигляд.

— Весною та влітку модним буде стиль хіпі, — каже Марина Антонова, продавчиня-консультант магазину "Сток-маркет" на вул. Жовтневій у Полтаві. — Фіолетові, оранжеві сумки та барвисті моделі з квітами.

У такому стилі крамниця пропонує оранжеву замшеву сумку ручної роботи фірми "Стефанел" за 450 грн. До неї додається замшевий пояс. Інша помаранчева сумка — в"язана, із квітковим візерунком коштує 210 грн.

— Сумка не обов"язково має бути під колір до взуття, — запевняє Лариса Корнієнко. — Хіба червоний — це колір із претензією. Якщо ви одягнені в чорне, то до червоної сумки можна нічого не додавати. А якщо одяг інших кольорів, то червоний потрібно повторити в шарфі, рукавичках або хустинці на шию.

До оранжевої сумки додається замшевий пояс

У магазині "Взуття. Сумки" є вироби з натуральної та пресованої шкіри, поліестру. Шкіра — найдорожча. Сумки з неї обійдуться у 450–750 грн. Пресована коштує 280–400. У магазині запевняють, що цей матеріал не поступається натуральній шкірі. Штучні сумки з поліестру продають по 200 грн.

— Вони прослужать два сезони, не втратять вигляду, — переконує Лариса Анатоліївна. — Я сама часто вибираю поліестр. Бо це дешевше. Можу мати стільки сумок, скільки душа забажає. Не обов"язково  витрачати всю зарплату на дорогу річ. А зараз ми робимо знижку 100 гривень на всі сумки з колекції осінь–зима-2007.

У магазині "Орхідея", що на вул. Куйбишева, скидають півсотні на сумки, які коштують понад 300 грн.

На базарі за лаковані турецькі, китайські та польські сумки з пресованої шкіри правлять по 200–250 грн, поліестрові можна купити за 150–180.

Щоб шкіряні лаковані сумки не втрачали блиску, у магазині "Взуття. Сумки" радять обробляти їх засобом по догляду за лакованими виробами фірми "Саламандер", що коштує 29 грн. Лариса Корнієнко поліестрові сумки пере у пральній машинці-автоматі. Каже, що головне — не віджимати в машинці і покласти сумку в мішечок для прання, щоб не пошкодити фурнітури.

— Якщо забруднилася шкіряна сумка, акуратно чищу її "Ванішем". Колір не втрачається, — говорить жінка.

У "Більшовику" продають сімейні валізи

— Тобі який рюкзачок хочеться — з нінзя-черепашкою чи пінгвіном? — запитує 31-річна киянка Людмила Недержанська сина Артема, 5 років.
Жінка вибирає валізи в магазині "Чест" у столичному ТЦ "Більшовик", неподалік метро Шулявська.
На круглій поличці посеред магазину викладені "сімейні" дорожні валізи. Найбільша — чоловіча, ціна — 375 грн. Середнього розміру, за 297 грн, розрахована на жінок. Маленький наплічник за 182 грн — дитячий. Поверхня сумок розмальована мультиплікаційними героями, звірятами, комахами. До дитячих наплечників пришиті лапки, хвости або вуха, причеплено м"яку іграшку-брелок.
— Добре, що сумки яскраві, як маячки, — зауважує жінка. — Начепиш на плечі — і видно, куди дитина побігла.
Усі вироби продаються окремо. У тон до наборів є дитячі парасолі за 182 грн. Поверхня з цупкого целофану розмальована так само, як сумки.

Зараз ви читаєте новину «Сумка на весну має бути великою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути