Ексклюзиви
неділя, 12 лютого 2006 16:00

Сукня з каталогу

Автор: фото: Юрій САПОЖНІКОВ
  Коктейльна сукня Олександри з оголеною спиною
Коктейльна сукня Олександри з оголеною спиною

У німецькому каталозі "Отто" одяг такий розкішний, що хочеться купити бодай щось.

За 10 грн кур"єрською доставкою отримуєте каталог на кілька тижнів — для ознайомлення. Наступні журнали привозять уже безкоштовно. Вибрану річ можна замовити у представництві компанії або по телефону. Працівниця, яка записує ваші побажання, допоможе визначитися з розміром. (Попередньо слід виміряти об"єм грудей, талії та стегон і вказати зріст.) Якщо ж річ усе-таки не підійде, її можна безкоштовно обміняти.

Щоб зрозуміти, скільки коштуватиме замовлення, до каталогової ціни на кожну річ додайте 20% — за доставку. Суму в євро переведіть у гривні. Наприклад, сині джинси "Арізона" з накладними кишенями коштують 45,95 євро. На наші гроші разом з доставкою — 330 грн. А в"язаний під фігуру білий жіночий джемпер з горловиною — 217 грн. Літній топ, оздоблений мереживом, — 87 грн. Купувати такий "за тридев"ять земель" немає сенсу, бо в столичних магазинах можна знайти подібний, дешевший і, може, навіть кращий.

З одежного талмуда я вибрала рожеву майку з в"язаним болеро на ґудзику

У каталозі також є приталені коротенькі кофтинки, стрейчеві джинси, майки з декольте і блузи з гіпюровими рукавами. А молодіжній "мілітарній" моді присвячено цілі окремі розділи: джемпери, спідниці, футболки кольорів хакі. Багато й пропозицій ділового одягу — подовжені піджаки, прямі брюки. Ціни такі ж, як у столичних магазинах, і трохи вищі, ніж на базарах.

Я вибрала гірчичний короткий жакет з округлим вирізом, накладними кишенями і відстібним капюшоном. Коштує ця стильна вдяганка 350 грн. Її можна носити і як класичний жакетик, і як весняний верхній одяг. В офісі "Отто" через тиждень обіцяли зателефонувати.

Минуло тижнів зо два. Уподобаний жакетик до мене так і не потрапив: на складі цієї моделі вже не було — розібрали.

Нові каталоги привозять двічі на рік: осінь–зима і весна–літо. Мені запропонували придивитися щось новеньке на весну. З цього одежного талмуда я вибрала рожеву майку з в"язаним болеро на ґудзику (200 грн). А для подруги Олександри — вечірню сукню з відкритою спиною (300 грн).

Через півтора тижні з"явився кур"єр. Моя кофтинка була точно такого кольору, як у журналі.

— А як її натягнути? Куди всі ці лямочки? — запитала подруга, отримавши подарунок.

За декілька хвилин Саша розібралася з мотузочками і крутилася перед дзеркалом в елегантній обновці. Сукня закрита спереду — виріз спадає легкими складками, спина оголена, низ у вигляді широкої кокетки.

І за розмірами, й за кольорами речі нам обом підійшли.





У Польщі — "каталоговий бум"

Львів"янки не замовляють одяг за каталогами. Жінки пояснюють, що не ризикують купувати уподобане лише з фотографії вбрання. Одяг треба потримати в руках і приміряти.

А за сто кілометрів від Львова, у Польщі, — справжній "каталоговий бум". У Варшаві величезними накладами видаються газети "Метро" з рекламою одягу. Речі за цими зразками вибирають насамперед ділові люди, які не мають часу ходити по крамницях, а також молодь з маленьких містечок, де бракує великих супермаркетів і фірмових магазинів.

Олеся ПАСТЕРНАК


За повернення — три євро


Якщо ви обмінювали річ кілька разів, але так і не змогли підібрати ту, що вам підходить, за повернення доведеться заплатити три євро.

Де замовити одяг "Отто"

Замовити обновку можна за адресою: м. Київ, пров. Геогіївський, 2, к. 28 або за тел.: 237 20 20.
Представництва "Отто" є також у Львові, Черкасах, Одесі, Херсоні та Маріуполі.

Німецька дублянка не для наших морозів

Львів"янка Інна Гончаренко, 46 років, замовила з каталогу "Отто" темно-коричневу дублянку завдовжки по стегна. Заплатила за річ 200 євро і ще 20% від суми за доставку. І була дуже розчарована покупкою. Вочевидь, німецька зима тепліша за нашу — лютих морозів там майже не буває.
— Дублянку можна одягати навесні або восени, — розповідає Інна, — вона затонка і не гріє.
Але благеньку одежину жінка все ж таки залишила: підкупила добра німецька якість.

Зараз ви читаєте новину «Сукня з каталогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути