середа, 30 липня 2008 16:44

Із кишенькового плеєра можна читати книжки

Найпопулярніші портативні програвачі, які купують у столичних магазинах, виготовили фірми "Айпод", "Айрівер", "Сандіск", "Самсунґ" і "Трансценд". Покупці найчастіше вибирають плеєри з радіо і диктофоном. Звертають увагу на дизайн і функціональність. Купують переважно МР3-плеєри, які коштують понад 400 грн.

— Із початку року найбільше беруть флеш-МР3-плеєри з пам"яттю до двох гігабайт, — розповідає керівник департаменту маркетингових досліджень холдингу "Юнітрейд Груп" Сергій Дорофєєв, 32 роки. — А от на початку минулого року частіше купували програвачі з пам"яттю 256 і 512 мегабайт. Цьогоріч вони не такі популярні.

Найсучасніші флеш-плеєри мають до 8 Гб пам"яті.

На програвач із жорстким диском, який робить "Айпод", вміщується до 160 Гб інформації. Він відтворює відео та книги на невеликому рідкокристалічному екрані. Плеєр із жорстким диском боїться падінь, найдешевший коштує від 2 тис. грн.

— Хоча вже є плеєри на чотири і вісім гігабайт, найпопулярніший програвач на два гігабайти, — каже 24-річний Володимир Далеко з магазину "Діавест-Комп"ютерний світ" на Петрівці. — Його пам"яті вистачить, щоб помістити понад 200 композицій. Заряду акумулятора в більшості плеєрів вистачає на 15 годин безперервної роботи. На плеєрі з великим запасом аудіозаписів людина не встигне їх усі прослухати.

Понад добу без підзарядки можуть працювати МР3-плеєри "Айпод", "Сандіск" і "Соні".

— У деяких моделей "Айрівера", "Рітмікса" і "Сандіска" є слот для картки пам"яті мікро-CD, як у мобільних телефонів, — розповідає Євген Пожілих, 24 роки, із магазину "Фокстрот" на Петрівці. — Картка дозволяє збільшити об"єм пам"яті плеєра удвічі.

Деякі плеєри мають вбудовані ігри

Портативні плеєри "Самсунґ" і "Айпод" мають вбудовані динаміки, щоб слухати музику без навушників. Їх можна використовувати замість переносного магнітофона, брати на відпочинок.

— У відпустку краще купувати "Айрівер", "Філіпс" або "Креатів". Ці плеєри працюють від мізинчикової батарейки, — продовжує Пожілих. — Тоді не доведеться турбуватися про зарядний пристрій.

Киянин 30-річний Валентин Яковенко взимку цьогоріч купив МР3-плеєр "Айікстон". Коли вибирав кишенькового програвача, шукав із радіоприймачем, диктофоном і можливістю читати книжки, як на портативному комп"ютері. У магазині чоловікові порекомендували південнокорейський плеєр "Рітмікс RF 4000" із флеш-пам"ятаю на 2 Гб. Він коштував 350 грн.

— До цього я користувався дорожнім програвачем дисків — діскменом, — розповідає Валентин. — За якістю звуку кишеньковий плеєр не поступається. До того ж можна читати в дорозі книжки. На роботу щодня близько години їду в метро і маршрутці. В години пік звичайну книжку розгорнути вдається не завжди, а тепер можу слухати музику.

Текстовий формат відтворюють нові моделі плеєрів "Айікстон", "Декс", Рітмікс" і "Самсунґ".

— На їхніх екранах можна одночасно читати книжки і слухати музику, — зазначає Андрій Царук, 26 років, із магазину Citi.com на Петрівці.

Деякі кишенькові плеєри мають вбудовані ігри. Виробники встановлюють стандартний набір із кількох. Записати нову гру можна лише у плеєрі "Айпод".

МР3-плеєр використовують як флешку для перенесення файлів. Для з"єднання з комп"ютером більшість із них потребують USB-дроту. Кілька моделей "Сандіск" і "Філіпс" мають убудований вихід, захищений ковпачком.

Зарядний пристрій купують за 30 гривень

Більшість сучасних МР3-плеєрів заряджають від комп"ютера. Щоб зарядити від мережі, купують адаптер.
Зарядні пристрої випускає декілька фірм. Окрім плеєрів власного виробництва, вони заряджають програвачі інших виробників. Наприклад, адаптер "Айаудіо" годиться також для плеєрів "Рітмікс".
— Універсальні зарядні, які робить німецька фірма "Ансман", підходять для плеєрів більшості виробників,— розповідає Олег Шпорт, 24 роки, з магазину City.com на Петрівці.— Але для деяких моделей "Сандіска", а також старих плеєрів "Самсунґ" і "Соні" вони можуть не підійти.
Зарядні пристрої до кишенькових програвачів коштують майже 30 грн. Їх розкуповують у сезон відпусток.

Зараз ви читаєте новину «Із кишенькового плеєра можна читати книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути