Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 00:05

Стелю в літньому будинку утеплюють пінопластом

— Купив невеликий садовий будинок минулої весни. Помітив, що в ньому дуже холодно навіть улітку. Сусід каже, погано утеплена стеля, — розповідає Анатолій Гордійчук, 27 років, працює на автопідприємстві Житомира.

— Утеплити стелю можна самому, — стверджує 42-річний Ігор Коломоєць, будівельник. Працює в приватній фірмі по ремонту житлових і господарських приміщень у Бучі під Києвом. — У будівельних магазинах продають різні утеплювачі: пінополістирол, мінеральну вату, поліплекс — так звану ековату. Також пінополіетилен, керамзит і, звичайно ж, пінопласт.

Технологія монтажу останнього — найпростіша.

Спочатку до стелі кріплять фольгований ізолон "дзеркальною" стороною всередину. На нього приклеюють пінопласт. Кожен його лист додатково фіксують за допомогою дюбелів у п'яти місцях. Щілини запінюють. Піну, що виступила за краї, зрізають канцелярським ножем. Пінопласт шпаклюють та білять. Місця стику зі стіною закривають багетом. Його ще називають стельовим плінтусом.

Після цього приступають до роботи на горищі. Очищають поверхню від сміття. Стелять полістирол. Іноді обходяться й без нього, бо коштує недешево.

— На підлогу горища вкладаю листи пінопласту. Запінюю щілини. Зверху при бажанні можна настелити дош­ки. Знадобиться, якщо плануєте використовувати горище як кімнату. Ось і все утеплення — нічого складного, — пояснює Ігор Коломоєць.

Зараз ви читаєте новину «Стелю в літньому будинку утеплюють пінопластом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути