Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2019 07:25

Підвісний унітаз кріплять на раму

Автор: WWW.OBI.RU
  Унітаз із інсталяцією — сучасна конструкція, що дозволяє ховати бачок за стінкою
Унітаз із інсталяцією — сучасна конструкція, що дозволяє ховати бачок за стінкою

— Унітаз із інсталяцією зараз є найсучаснішою конструкцією для туалету, бо ховає бачок за стінкою, — розповідає Віктор Сидоренко, 53 роки, з міста Шпола Черкаської області. — Та і прибирати під сидінням легко — протер шваброю й усе. Ідеальне місце для цього унітаза — ніша, в якій розміщені стояки каналізації і водопроводу. Якщо вони металеві, то варто замінити на пластикові.

Встановлює сталеву раму, на яку монтує кріплення для унітазу та відводи для каналізаційних труб. Кріпить на раму зливний бачок. Для регулювання положення каркаса використовує кронштейни, що знаходяться у верхній його частині, та гвинти знизу. Після монтажу конструкція має 140 см заввишки. Ширина рами залежатиме від особливостей моделі, але має бути не менше ширини бачка з кріпленнями на стіну. Каналізаційна труба повинна знаходитися на висоті 22 см, а сам підвісний унітаз — 40 см.

— Плюсом конструкції є відсутність шуму від зливу води. Стіна, що закриває зливний бачок, заглушає звук.

Прикладає конструкцію до стіни і робить розмітку, позначаючи точки для просвердлювання отворів. Прикручує раму до підлоги і регулюючими гвинтами за допомогою рівня визначає висоту. Підводить до зливного бачка трубу водогону.

— При підключенні зливного бачка краще не брати гнучкий шланг. Він зламається раніше самого унітаза. А замінити його, схованого за фальш-стіною, буде важко. Краще робити підводку пластиковими трубами. Бачки часто теж пластикові.

Далі під'єднує випуск унітаза до стояка каналізації. Робить це не напряму, а через гофру. Перевіряє стики і з'єднання на можливість протікання. Тоді приступає до монтажу фальш-стіни з гіпсокартонного короба. Вкручує в раму інсталяції штифти для кріплення унітаза та закриває вихідні зливні отвори, щоб туди не потрапило сміття.

Вологостійкий гіпсокартон товщиною не менше 1 см кладе в два шари. Вирізує в ньому необхідні отвори для кнопки зливу. Кріпить листи до металопрофілю шурупами. На гіпсокартон кладе кахельну плитку.

— Унітаз поставив через тиждень після установки рами та укладання плитки. Між плиткою і унітазом наніс шар силікону та стягнув гайки. Спустив воду, щоб перевірити герметичність конструкції.

Зараз ви читаєте новину «Підвісний унітаз кріплять на раму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути