середа, 28 березня 2007 14:24

Перед квартирою встановлюють дві камери

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У магазині компанії ”Охоронні системи” менеджер Вікторія Рогульська показує систему відеоспостереження: відеофон і врізну панель-дзвіночок, яку встановлюють на вхідних дверях
У магазині компанії ”Охоронні системи” менеджер Вікторія Рогульська показує систему відеоспостереження: відеофон і врізну панель-дзвіночок, яку встановлюють на вхідних дверях

Кілька місяців тому 41-річний підприємець Сергій Марченко встановив над вхідними дверима своєї київської квартири систему відеоспостереження. Монітор у коридорі показує, хто дзвонить у двері. Коли вдома нікого немає, система записує на відео, хто і о котрій годині приходив.

— Консьєржа в нашому будинку нема, — каже Марченко. — А цифровий замок на вхідних дверях у під"їзд уже півроку не працює.

Один із найпростіших пристроїв відеоспостереження, який можна купити в столичному "Епіцентрі", — відеовічко. Воно має відеокамеру, яка передає зображення на відеофон — невеличкий монітор у квартирі. Але фахівці кажуть, що надійніше ставити дві відеокамери.

— Відеовічко можна закрити рукою. До того ж воно не має підсвітки, як відеокамера, — каже 31-річний ЄвгенПанов, менеджер столичної компанії "Укртехно", яка встановлює системи спостереження.

Євген радив установити перед квартирою відеосистему з двох  камер, які подаватимуть "картинку" на монітор у кімнаті. Одну камеру вставляють у переговорний пристрій, схожий на домофон. Другу вмуровують у стіну на сходовій площадці. Тоді буде видно, хто підійшов до дверей і що відбувається на сходах.

— Камери на сходах практично не помітно, — розповідає Євген Панов. — Вона буде схована у стіні. Зовні залишається невеличка дірочка для об"єктива розміром як сірникова головка.

Разом із обладнанням монтаж відеосистеми обійдеться у 1300–1500 грн. Майстри встановлять її за кілька годин. Можна змонтувати й самому. Тоді доведеться відрегулювати висоту камер, якість зображення й звук на моніторі.

У багатоповерхівці кольоровий екран не потрібен

У магазинах продають відеофони з кольоровим і чорно-білим зображенням. Для квартири в багатоповерхівці на кольоровий екран можна не витрачатися. На сходах і при доброму освітлені тьмяно. Кольорове зображення буде розмитим.

— Відеофон із вбудованим блоком пам"яті записує всіх, хто приходив, коли господарів не було вдома. Після натиснення на дзвінок камера запише кілька хвилин зображення, — розповідає керівник департаменту продажів компанії "Охоронні системи" Андрій Черевко, 30 років.

Відеофон із пам"яттю південнокорейської фірми "Коммакс" коштує близько 900 грн. На базарі можна купити схожий китайський за 400 грн.

— Крім стандартних відеофонів із телефонною трубкою, в продажу з"явилися системи без слухавки, — розповідає Андрій Черевко. — З одного боку вони зручні — не треба знімати слухавку щоразу, як хтось дзвонить у двері. А з другого — гість натискає на дзвінок і чує все, що відбувається в квартирі.

У сучасних пристроях зображення з камери передається на відеофон і через Інтернет на комп"ютер власника. Навіть коли ви на роботі, можете побачити того, хто стоїть під дверима вашої квартири. Фахівці з охоронних систем кажуть, що такі новинки не користуються популярністю. Бо спеціальна плата для комп"ютера коштує близько 1200 грн. Та й сам комп"ютер має працювати цілодобово.

Сергій Марченко придбав систему з двома камерами за 1200 грн. Майстер взяв за послуги 250 грн. У магазині дали рік гарантії на техніку.

Приятель Сергія, 42-річний Олексій, на столичному радіоринку купив китайську систему відеонагляду. Комплект — камера, панель переговорів і записуючий відеофон — коштував 500 грн. Систему встановив сам. Зображення налаштовував півдня.


Скільки коштує чорно-білий відеофон


 Фірма, модель  Блок пам"яті  Переговорна трубка Ціна, грн   Мережа
 Кенвей KW 4 MT  —  +  310  Епіцентр
 Коммакс DPV-4HR  —  +  385  Охоронні системи
 Фортрес М9С  —  +  514  Епіцентр
 Коммакс DPV-4HP  +  +  543  Епіцентр
 Коммакс DPV-4MT  —  +  566  Епіцентр
 Коммакс DPV-4RН  — —   607  Охоронні системи
 Коммакс DPV-4PE2  +  +  1072  Охоронні системи
Зараз ви читаєте новину «Перед квартирою встановлюють дві камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути