пʼятниця, 11 лютого 2011 07:30

Наліт на стінах з'являється від зволожувача повітря

— Після народження донечки купили зволожувач повітря з холодним паром. Дитина одразу почала краще спати, перестала сопіти носом, шкіра на обличчі більше не тріскала. То було наприкінці літа, — каже киянка Ганна Жук, 30 років. — А потім, як почався опалювальний сезон, Яночка почала кашляти. То ми знову включили зволожувач. Через день усе пройшло, у квартирі поменшало пилюки.

Через низьку вологість повітря у приміщенні сохнуть вазони, тріскає лак на меблях, псуються музичні інструменти. Люди частіше хворіють.

— Зволожувач розрахований на цілодобову роботу в кімнаті, — говорить консультант зі столичного магазину побутової техніки Анна Пилипко, 25 років. — Його треба ставити біля батарей. Так вологість буде швидше розходитися.

Прилади розраховані на площу від 3 до 800 кв. м. У зволожувачі з холодним чи гарячим випаровуванням наливають воду з-під крана. В ультразвукові — дистильовану.

— При "холодному" випаровуванні вода потрапляє на випарник. Через нього вентилятор проганяє повітря. При "гарячому" — пара утворюється через нагрівання води двома електродами. Обидва працюють безшумно, електроенергії споживають мало, коштують від 400 гривень.

У середньому витрачають літр води на годину. Паровий зволожувач підходить для інгаляцій або ароматерапії. У воду можна додати лікарський настій та аромомасла.

— Найчастіше купують ультразвукові зволожувачі. У них вода розділяється на краплі за допомогою ультразвуку. Воду варто заливати дистильовану, інакше на стінах і меблях з'явиться білий наліт. Вони самі вмикаються і вимикаються. Деякі ще знищують мікроби. Коштують від 700 гривень.

Зволожувачі, які називають "мийками повітря", забирають пил, шерсть домашніх тварин, пилок рослин. Знезаражують повітря срібним стержнем. Такі пристрої коштують від 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Наліт на стінах з'являється від зволожувача повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути