Ексклюзиви
понеділок, 26 серпня 2013 06:45

Мокриці повтікали на другий день

39-річна Марина Недоруба з міста Краматорськ Донецької області позаторік установила на підлогу плівкові інфрачервоні обігрівачі.

— Наша квартира на першому поверсі, — розповідає. — Коли в будинку було централізоване опалення, у підвалі стояли бойлери, тепло надходило через підлогу. А як люди повстановлювали індивідуальні газові колонки — бойлери забрали. У підвалі стало холодно, вогко, а наша підлога — холодна. Почали хворіти, походиш деньок без капців — кілька днів ноги болітимуть. У міжсезоння, коли на вулиці холодно, а опалення виключили, взагалі критично. У квартирі холодно, вогко, стіни вкривалися грибком, за батареями завелися мокриці. Тепловентилятори не рятували, від них тільки голова болить і в горлі пересихає.

Родина вирішила ізолювати й утеплити підлогу в квартирі.

— Думали утеплити з боку підвалу або покласти теплу стяжку. Це все дорого. Зупинилися на плівці.

Плівковий обігрівач — полімерна плівка завтовшки 0,275-0,5 мм, у яку вмонтовані струмопровідні елементи. Її кладуть під підлогове покриття і вмикають до побутової мережі. Під час роботи плівка випромінює інфрачервоні промені, що нагрівають предмети у помешканні.

— У залі й коридорі плівка лежить під килимом, у ванній — під плиткою, — продовжує хазяйка. — У квартирі стало сухіше, пропали грибок і запах цвілі, мокриці повтікали на другий день. Менше хворіємо. Ще й квіти краще ростуть. Трохи більше стали платити за електрику, але несуттєво.

Зараз ви читаєте новину «Мокриці повтікали на другий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути